23 / 04 / 2024

bursa turist

bursa turist

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yalova ve Bursa'da otellerde yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.

Arap turistler Bursa'ya akın edecek!

Arap Ülkeleri, 2013 yılı için Bursa'yı ana ziyaret merkezi ilan etti, 8 arap ülkesinde Bursa'nın tanıtımı için özel program yapılacak

Arap turistler Bursa'dan konut alarak ayrılıyor!

Sanayi kenti Bursa'ya yoğun Arap ilgisi turizm ve emlak sektörünü canlandırdı. Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklar üzerine kente gelen turist Araplar, emlak sahibi olarak kentten ayrılıyor.

Araplar Bursa'da emlak sektörünü canlandırdı!

Sanayi kenti Bursa'ya yoğun Arap ilgisi turizm ve emlak sektörünü canlandırdı. Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklar üzerine kente gelen turist Araplar, emlak sahibi olarak kentten ayrılıyor.

Araplar Bursa'da turizm ve emlak sektörünü canlandırdı!

2014 yılında kente gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa'da emlakçılığa da başladılar.

Araplar, Bursa’da emlak ve turizm sektörüne yoğunlaştı!

Sanayi kenti Bursa’ya 2014 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa’da emlakçılığa da başladılar.

Bursa'da geçtiğimiz yıl 1.3 milyon turist konakladı!

Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, "Bursa'da geçen yıl, ilgili bakanlıktan belgeli otellerin rakamlarına göre 1 milyon 334 bin 979 turist konakladı" dedi..

Bursa turizm ile gelişiyor!

Bursa,Osmanlı'ya payitahtlık yapan bir şehir olmanın avantajını da yanına alarak turizm konusunda iddiasını her gecen gün artırıyor. Arap ülkelerinden ciddi turist alan Bursa'nın termal özellikleri cazibeyi artırıyor.

Bursa dünyaya tanıtılacak!

Yıllık 5 milyon turist ve marka kent gibi hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa’nın yeni sloganı “Ulu Şehir”, yeni logosu ise “Ateşte Açan Lale” oldu. Yeni logoda lale ve çintemani deseni ana figürü oluşturuyor

Bursa Ateşte Açan Lale ile dünyaya tanıtılacak!

Yıllık 5 milyon turist ve marka kent gibi hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa’nın yeni sloganı “Ulu Şehir”, yeni logosu ise “Ateşte Açan Lale” oldu. Yeni logoda lale ve çintemani deseni ana figürü oluşturuyor

Arapların Bursa'ya ilgisi şaşırtıyor!

Bursa'ya yönelik son yıllarda giderek artan Arap turist ilgisi, özellikle Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafını memnun ediyor. "İğne atsan yere düşmez" deyimi, Arapların oluşturduğu kalabalıklar sayesinde hayata yansıyor...

Bursa'ya gelen Arap turist sayısı arttı!

Osmanlı Devleti 'ne bir dönem başkentlik yapan, asırlar öncesinin uluslararası ticaret merkezlerinden Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle son yıllarda özellikle Arap turistlerin de ilgisini çekiyor.

Bursa'da gayrimenkul satın alan Arap turist, fiyatları arttırdı!

Bursa'da Arap turistlerin gayrimenkul alması, yılın ilk yarısında daire satışlarını yüzde 30 arttırdı. Ancak turizm acenteleri bu dairelerin Araplar tarafından yeniden turistlere kiraya verilmesi nedeniyle şikayetçi.

Arap turist batılı turiste göre 6 katı daha fazla harcama yapıyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bir Arap turist batılı turiste göre 6 katı daha fazla harcama yapıyor. Arapların Bursa turizmine katkısının 2 milyar dolayı bulması bekleniyor dedi...

Sağlık Bakanlığı, İskandinav ülkelerinden sağlık turizmi için turist getirecek!

BURSA Valisi Münir Karaloğlu Avrupa ve İskandinav ülkelerinden sağlık turizmi için Türkiye'ye yoğun hasta geleceğini, tesislerin kendini buna hazırlamasını istedi. Sağlık Bakanlığı, İskandinav ülkelerinden sağlık turizmi için turist getirecek...

bursa turist Haberi

bursa turist

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren,yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin, bölgeye gelen Arap turist sayısında da büyük kan kaybına yol açtığını ancak son yıllarda gösterilen önemli çabalarla bu sürecin tersine döndürülmeye başlandığını söyledi.


Arap turist hareketliliği bakımından değerlendirildiğinde özellikle Bursa ve Termal'in eski günlere dönmeye başladığını dile getiren Beceren, bu ziyaretçilerin İstanbul'u merkez alarak Yalova ve Bursa aksını takip ettiğini, bölgenin tarihi yapısı,...