29 / 03 / 2024

bursa yeni imar planları

bursa yeni imar planları

Bursa'nın Mudanya ilçesinde hazırlanan yeni imar planları vatandaş ile birlikte yapılıyor.

Bursa'ya imar müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den yeni tip imar yönetmeliğinin uygulaması 2016 yılına ertelenmesi için söz aldı.

Mudanya'da imar revizyon planlarına izin verildi!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği izin yazısı ile bölgeden konut almak isteyen vatandaşların endişelerine çözüm sağlanmış olacak.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Bursa'da deprem ve yeni imar alanları!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Bozbey, bugünkü yazısında 'Deprem ve yeni imar alanları' konulu yazısını kaleme aldı...

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra yürürlükte!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Mevcut yapı ruhsatı başvurularının da yine bu tarihe kadar sonuçlandırılması gerekecek..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği yapılara ilişkin hükümler!

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yapılara ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan değişikliklere göre stüdyo dairelerin yapımı yasaklandı. İşte yeni imar yönetmeliği yapılara ilişkin diğer hükümler..

Yeni imar yönetmeliği arsalara ilişkin hükümler!

Yeni imar yönetmeliği ile arsalara ilişkin hükümlerde de düzenlemeler yapılıyor. İşte yeni imar yönetmeliği arsalara ilişkin hükümler..

Yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim itibari ile yürürlüğe giriyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri neler?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Yeni imar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan ancak o tarihte yürürlüğe girmeyen Yeni imar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

bursa yeni imar planları Haberi

bursa yeni imar planları

BURSA'nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları vatandaşların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları vatandaşların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Ortak çalışmaların ilki Altıntaş ve Göynüklü Mahallelerinde başlatıldı. Düzenlenen toplantılara Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, İmar ve Şehircilik Müdürü Hacer Özkan’ın yanı sıra Altıntaş Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayram, Göynüklü Mahalle Muhtarı Turgay Demirci, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katılım sağladı. 


“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”


Seçimlerden önce dürüst, şeffaf ve açık bir şekilde çalışacaklarının sözünü verdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halkımızdan hiçbir konuyu saklamıyoruz ve sizlerin de desteğini, fikirlerini ve önerilerini alarak bu imar planlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kimsenin...