29 / 03 / 2024

bursa yıkımlar

bursa yıkımlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi'nde yıkım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Hanlar Bölgesi'ni kamufle eden binaları teker teker ortadan kaldırıyor.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh gerçekleştirilen yıkımların durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı...

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

bursa yıkımlar Haberi

bursa yıkımlar

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi dahilinde 20 senedir atıl halde olan Çelik Palas Oteli ek binalarındaki yıkım işleminin ilk etabı bitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi kentin silüetini bozan yapıların ortadan kaldırılması için çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

Mart ayında başlatılan çalışmalarda 31 bin 740 metrekare inşaat alanının yıkımı tamamlandı. Yıkım sonucunda Uludağ eteklerini perde gibi kapatan beton kütle ortadan kaldırılarak alandan yaklaşık bin kamyon moloz nakli gerçekleştirildi. İkinci etapta otelin doğu yakasındaki 7 apart otel ve D blokun yıkımı gerçekleşecek. Yıkım çalışmalarının sona ermesiyle bölgeye nefes aldıracak Çekirge Teras Projesi inşa edilecek edilecek. 

Açıklamada değerlendirmelerini aktaran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çelik Palas Oteli ek binalarının...