27 / 04 / 2024

Bursada karlılığı artıran 250 şirket

Bursada karlılığı artıran 250 şirket

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kentteki en büyük 250 şirketi belirlediği araştırma, mali risklerini iyi yöneten Bursalı firmaların karlılıklarını %39 artırdığını ortaya koydu.

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden düzenli temettü veren hisseler ve düzenli temettü artıran hisseleri açıkladı.

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Uzman Öğretmenlik Yıl Şartı 5'e Düşebilir: Meclis Açıldığında Neler Bekleniyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik yıl şartının 5'e düşeceği açıklamasını yapmıştı. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi için kanun teklifinin Meclis'e sunulması gerekiyor. Ancak, bu yıl içerisinde düzenlemenin hayata geçmesi beklenmiyor.

Halka arz işlemlerinde ‘o formül artık işe yaramıyor!

Borsa İstanbul’da halka arz edilen şirket hisselerinin beş ila 10 defa tavan yapması formülü artık işlemiyor. Son dört halka arz şirketi ya tek tavan yapabildi ya da işleme başladığı gün bile tavan seviyesini göremedi.

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

EYT çıktı fakat 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişleri olduğu halde bazı memur, esnaf ve çiftçiler 3 sene şartına takıldı. Genel Sağlık-İş, sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yaptı. İşte detaylar...

Dev bir bankadan daha, ‘sermaye karlılığı’ uyarısı!

Son dönemlerde sermaye karlılığı konusunda endişelerini dile getiren bankalara bir yenisi daha eklendi. Konu hakkında bir uyarı daha, Türkiye'de faaliyet gösteren dev bir bankanın genel müdüründen geldi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Ucuz ilanları gören vatandaşlar binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Fiyatlardaki güçlü artış eğilimi sürüyor!

Merkez Bankası, dün açıklana enflasyon verilerinin ardından bugün de aylık fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Raporda, üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Vicdansızlar, ev fiyatlarını artırdı!

İzmir depreminde enkazın altından çıkarılan Ayda'nın babası Uğur Gezgin yaşadıklarını anlattı. Acılı baba, ev fiyatlarını artıran fırsatçılara tepki gösterdi.

Bursada karlılığı artıran 250 şirket Haberi

Bursada karlılığı artıran 250 şirket

Bursa’daki ‘İlk 250 Büyük Firma’nın dönem karları bir önceki yıla göre yüzde 39 yükseldi. Kar eden firma sayısı 212’den 220’ye çıkarken firmaların toplam karları 3.8 milyar liraya ulaştı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sektörel çeşitlilik, yeni yatırımların çekilmesi ve siyasi istikrar vurgusu yaptı.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 2014 yılı içinde yaptıkları net iç ve dış satış (ciro) tutarları esas alınarak yapılan “Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması”nda, kentin en büyük sanayi şirketi 8 milyar 778 milyon 164 bin lira ciro ile Oyak Renault oldu. Sıralamada ikinci sırada 7 milyar 660 milyon 768 bin lira ciro ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları yer aldı. İlk 5’in geçen yılla aynı kaldığı listede üçüncü 3 milyar 348 milyon 803 bin lirayla Bosch,...