25 / 04 / 2024

bursaray yoğunluğuna çözüm

bursaray yoğunluğuna çözüm

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunluğun kısa zaman sonra tarihe karışacağını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Citycoco ile yakıt derdi yok! İşte Citycoco elektrikli scooter-bisiklet modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Her geçen gün giderek artan yakıt zamları ve trafik yoğunluğuna alternatif çözümler bulunmaya devam ediliyor. Birçok marka bu yönde tasarımlara imza atarken şehir içi elektrikli araçlar yaygınlaşıyor. Citycoco elektrikli scooter-bisiklet modelleri ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Mevlüt Uysal: İstanbul'da trafik yoğunluğunu yüzde 17 azalttık!

İBB Başkanı Uysal, İstanbul'da ulaşımın akıllanması için yaptıkları yatırımlar sayesinde, şehir trafiğindeki yoğunluğu yüzde 17 azalttıklarını ifade etti..

Uzungöl'de imara çözüm yok!

Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı.

EkoPark Otoparkı hizmete açıldı!

İSPARK tarafından Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yolcular için inşa edilen EkoPark Otoparkı hizmete açıldı. Bin 600 araçlık otopark, yaşanan yoğunluğa çözüm üretecek.

Osman Zolan yüzde 40 yapı yoğunluğu sorununa çözüm getirdi!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süredir kent gündemde olan inşaat alanlarındaki yüzde 40 yapı yoğunluğu sorununa çözüm getirdi.

Şanlıurfa Haliliye'ye yeni köprü!

Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından biri olan trafik yoğunluğuna kalıcı çözümler üretmek adına Şehir Merkezinde bir çok önemli projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesini Karaköprü'ye bağlayacak olan Çelik köprülerin yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentsel dönüşüm nüfus yoğunluğunu artırmamalı!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu 17 Ağustos Marmara depreminden sonra konut sektörü üzerinden yeni bir rant ekonomisi yaratıldığını söyledi. Kerimoğlu, kentsel dönüşümün de nüfus yoğunluğunu artırmaması gerektiğini belirtti.

bursaray yoğunluğuna çözüm Haberi

bursaray yoğunluğuna çözüm



Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında yapıldı. Toplantı öncesi son 1 ay içerisinde hayata geçirilen faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunlukla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Metro taşımacılığının dünyanın her yerinde yoğun olduğunu belirten Başkan Altepe, en akılcı metotlarla metro taşımacılığının Bursa’da yapıldığını vurguladı. Ulaşıma yapılan devasa yatırımlara rağmen metro hatlarındaki sıkışıklığı azaltamadıklarını, bu durumun uzatılan hatlar ve vagon yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Altepe, “Şu anda vagon sayımız yeterli değil. Hem metro vagonu hem de tramvay ihalesine çıktık. Yeni vagonlarımız geldiği zaman sefer sayısı sıklaşacak ve yoğunluk tarihe karışmış olacak” dedi.


S plakalara ilçelere çalışma izni

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı birinci oturumunda, Bursa şehir merkezinde çalışan...