25 / 04 / 2024

Bütüncül ulaşım sistemi

Bütüncül ulaşım sistemi

Rezerv alana bisiklet yolu şartı EVRE ve Şehircilik Bakanlığı özel proje ve rezerv alanlarda bisiklet yolunu zorunlu tutuyor. Erdoğan Bayraktar 'Bütüncül bir ulaşım sistemi olacak' dedi...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Emeklilerin cebini şişirecek ikramiye müjdesi! Bütün emeklilere o tarihte tak yatacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Emekliler 2023 yılı için verilen maaş zamlarının ardından hayal kırıklığına uğradıkları için şimdi büyük bir heyecanla bayram ikramiyelerini bekliyor. Tüm emekliler o tarihte ikramiyeyi alacak. Peki, bayram ikramiyelerinde zam gelecek mi? İşte bütün detaylar...

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi! Dev bütçenin açığı nasıl finanse edilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçede yatırım payını yüzde 99 artırdıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023'de 57 milyar lira yatırım yapacak.

Yeni Seat İbiza’dan müjdeli haber! Bütün araba fiyatları zamlanırken ona zam uğramadı! 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Yeni Seat Ibiza, enerjik ve özgür sınırsız tasarımı ile bütün ilgiyi üzerine çekerken, aydınlatmalı havalandırma ızgaraları ve 10. 25 inç dijital gösterge paneli ile bütün gözleri üzerinde topluyor. Peki Yeni Seat İbiza'ya eylül ayında zam geldi mi? İşte detaylar...

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı!

Bütçe gelirleri kasım ayında 109,7 milyar lira, giderleri ise 96,3 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe kasım ayında 13,4 milyar lira fazla verirken ocak-ekim döneminde, 132,1 milyar lira açık verdi.

Bütüncül ulaşım sistemi Haberi

Bütüncül ulaşım sistemi

Rezerv alana bisiklet yolu şartı EVRE ve Şehircilik Bakanlığı özel proje ve rezerv alanlarda bisiklet yolunu zorunlu tutuyor. İlk uygulama 730 hektar alanda kurulacak Ispartakule Toplu Konut Alam'nda yapıldı. Ispartakule'nin imar planında 10.8 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu aksı planladı. Sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmenin ana hedefleri olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakam Erdoğan Bayraktar, "Bisikletli ulaşımı imar planlarma işlemeyi hedefliyoruz. 41 bin 820 hektar büyüklüğünde rezerv yapı alanın tamamında, bütüncül bir ulaşım sistemi olacak"...