19 / 04 / 2024

Büyük operasyon soruşturması

Büyük operasyon soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, önceden beri kapsamlı soruşturmalarda uygulana geldiği gibi bu soruşturmalara yardım etmek üzere de iki cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiğini bildirdi...

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Dolar roket gibi fırlayacak! Net bu kadar olacak! Selçuk Geçer açık açık tarih verdi! Büyük operasyon geliyor

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların gündeminde. Yatırımcılar dolar yükselecek mi sorusunun yanıtını merak ederken Selçuk Geçer, tarih vererek doların roket gibi fırlayacağını söyledi. Büyük operasyon geliyor! 

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Laykon Bilişim, 2022 senesinde kripto paraları bekleyen büyük tehditleri açıkladı. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tehditlere yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Yozgat Büyük İncirli Köyü gölet projesinin akıbeti mecliste!

Yozgat'ta yapılması planlanan Büyük İncirli Köyü gölet projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük hafriyat soruşturmasını başlattı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması sebebiyle soruşturma başlattı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru hazırladı. Zeybek projenin başlangıç ve bitiş tarihlerini sordu...

Kahramanmaraş Büyükşehir'in kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bina ve araç kiralamaları meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar TBMM'de!

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara'da büyük ova koruma kapsamından çıkarılan mahalleler mecliste!

Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerin büyük ova koruma kapsamından çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir'den aldığı ihaleler TBMM'de!

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleler meclis gündemine taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Büyük operasyon soruşturması Haberi

Büyük operasyon soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı yaptığı yazılı açıklamada, dün "yolsuzluk operasyonu" adıyla medyada yer alan soruşturmalar hakkında kısa bir açıklamaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şunları kaydetti:  


"Kolluk makamlarından gelen bilgiler çerçevesinde, 13 Eylül 2012, 21 Eylül 2012 ve 14 Şubat 2013 tarihlerinde 3 ayrı soruşturma başlatılmış, bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta, soruşturmalardan ikisi genel olarak İmar Kanunu'na ve Kıyı Kanunu'na muhalefet etmek şeklinde olup, kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevi suistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır.


Bu soruşturmalardan birisi Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli bir cumhuriyet savcısı tarafından, diğer ikisi Kaçakçılık-Narkotik Bürosunda görevli başka bir savcı tarafından yürütülmekte olup, bu savcılardan önce başka cumhuriyet savcıları da aynı soruşturmaları yürütmüş, büro değişikliği ve benzer sebeplerle...