20 / 04 / 2024

büyük yurtdışı ihaleleri

büyük yurtdışı ihaleleri

Müteahhitlerin yurtdışında büyük ihalelere girmesinin önündeki en büyük engel olan teminat sorunu çözüme kavuşturuluyor. Hükümet 2008'de bir dizi yasal değişiklik yaparak dev projelerde müteahhitlerin önünü açacak.

İBB'den büyük fırsat! Pendik ve Kağıthane'de imarlı arsa satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pendik ve Kağıthane'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 13 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Kahramanmaraş Büyükşehir 5 taksitle imarlı arsalar satacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ve Onikişubat'ta yer alan arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihaleleri 31 Ekim tarihinde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi o ilçede beş arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa'da yer alan beş adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 2 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bal ihracatında yurtdışına açılıyor ve Sakaryanın balları Avrupa'ya açılıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, Bakanlığın hayata geçirdiği projelerle bal üreticilerinin destekleneceğini söyledi.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden imarlı arsa fırsatı! 36 ay taksitle satılık arsalar!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 3 adet arsayı taksitle satışa çıkardı. İşte arsa ihaleleri ile ilgili merak edilen detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekli olanlar dışındaki ihaleleri erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerekli olanlar dışındaki bütün ihaleleri ertelediklerini açıkladı.

Kuzu Grup, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında!

Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 46 Türk inşaat sirketi ile yer alarak, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde 10’uncu kez Çin’den sonra dünya 2’ncisi oldu.

Yabancı yatırımcıdan Varlık Fonu'na büyük ilgi!

Yabancı yatırımcının Varlık Fonu'na şimdiden büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Yurtdışında yatırım bankaları ve fonları, TVF ile görüşmek, gelecekteki yatırım fırsatlarını konuşmak istiyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir'den deprem çalıştayı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nınl üçüncüsünü düzenleyecek. Bu yıl uluslararası hale getirilen çalıştaya yurtdışı ve yurtiçinden çeşitli akademisyenler ve uzmanlar katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait işyerlerinin kiralama ihaleleri yapıldı.

büyük yurtdışı ihaleleri Haberi

büyük yurtdışı ihaleleri


AK Parti Hükümeti, yurtdışında iş yapan müteahhitlerin, daha fazla iş almalarını sağlamak için, yıllardır çözülmeyen sorunlarına neşter vurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, 2008 yılında bir dizi yasal değişiklik yapılacak. Bu değişikliklerin başında ise, yurtdışı müteahhit firmaların en büyük sorunu olarak görülen banka teminat sıkıntısının çözümü geliyor. Yurtdışı müteahhitlerinin teminat sorunu çözümü için, bankalar konsorsiyumu oluşturulması öngörülüyor.


Mevcut sistemde, firmalar yurtdışında aldıkları işlerde istenen teminatları, yurt içinde tek bir firmadan sağlamakta zorlanıyor. Yapılacak düzenleme ile, yurtdışından istenen teminatların bankalar tarafından oluşturulacak bir komisyon aracılığı ile sağlanmasının önü açılacak. Ayrıca, teminat mektuplarına ilişkin karşılık oranlarının indirilmesi de sağlanacak. Türk hukuk sistemindeki, teminat mektupları ile ilgili hükümler de Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirilecek. Hükümet ayrıca, Türk firmalarının yurt dışında daha...