29 / 03 / 2024

Büyükada Çarşı Camii

Büyükada Çarşı Camii

Büyükada’ya yapılacak Çarşı Camii’nin projesi için yapılan yarışma sonuçlandı. Yarışmanın kazananı Yüksek Mühendis Emre Can Yılmaz’ın projesi tasarımcılarla yapılacak görüşmelerin ardından uygulanmaya başlayacak.

Büyükada Çarşı Camii 2016'nın Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Büyükada İskelesi'nin yakınında 465 metrekarelik alana proje yarışmasının ardından yapılacak Çarşı Camisi'nin gelecek yıl Ramazan Bayramı'nda ibadete açılması planlanıyor.

Büyükada Çarşı Camii yapımına İBB Meclisi'nden onay!

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İBB Meclisi’nde plan notlarında yapılan değişiklikle “Dini tesis alanına” alınıp, cami yapılmasına ilişkin karara CHP’li üyelerin yaptığı itiraz, İBB Meclisi’nde kabul görmedi. İBB Meclisi, Büyükada’da cami yapımına onay verdi.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 12 bin liraya satılık villa! 

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan adası Büyükada'da bir villa 1941 yılında 12 bin liraya satılığa çıkarılmış. 

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Küçükyalı Büyükada ödeme planı!

Küçükyalı Büyükada ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte Küçükyalı Büyükada ödeme planı ve proje detayları...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da yüzde 15 peşinatla!

Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinden yüzde 15 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. İşte projeyle ilgili tüm detaylar...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da ödemeye 2. yılda başlayın!

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinde ödemeler 2. yılda başlıyor...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler barbekü partisi 3-4 Ekim'de!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler için etkinlik düzenleniyor. Nidapark Küçükyalı satış ofisinde 3-4 Ekim tarihlerinde barbekü partisi gerçekleştirilecek.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Multi Evler, Nidapark Küçükyalı'nın Büyükada etabında yer alıyor...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Peki Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler görücüye çıkıyor!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler'de ön talep toplanıyor. Projede ev, home ofis ve ofis olarak kullanılabilen multi evler yer alıyor. 

Sinan Çetin Büyükada'daki evini 2 milyon dolara sattı!

Sinan Çetin, geçen yıl Büyükada Meşrutiyet Mahallesi’ndeki 278 metrekarelik denize sıfır villasını 2 milyon dolara sattı... 

Esra Erol Büyükada’daki otelini 500 bin TL'ye yeniletti!

Esra Erol, Büyükada’da bulunan oteli için kolları sıvadı. Oteli boyatan ve 12 odasını yenileten ünlü sunucu bu tadilata yaklaşık 500 bin TL harcadı.

Büyükada Çarşı Camii Haberi

Büyükada Çarşı Camii

Büyükada’ya yapılacak Çarşı Camii’nin projesi için yapılan yarışma sonuçlandı. Yarışmanın kazananı Yüksek Mühendis Emre Can Yılmaz’ın projesi tasarımcılarla yapılacak görüşmelerin ardından uygulanmaya başlayacak.


İstanbul Büyükada'ya yapılacak olan Çarşı Camii'nin projesi için düzenlenen “Büyükada Çarşı Camii Mimari Fikir Projesi Yarışması”nın kazananları belli oldu. Toplam 106 kişinin katıldığı yarışmada, jüri tarafından 74 proje değerlendirildi.


YAPIMINA BAŞLANACAK

Sonuçlara göre projenin 1'incisi İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Mühendisi Emre Can Yılmaz oldu. Yarışmayı kazanan Emre Can Yılmaz'ın projesi kapsamında Büyükada Çarşı Camii'nin yapımına başlanacak. Projenin tasarımcıları ile uygulama için yapılacak görüşmeler neticesinde caminin inşa süreci belli olacak. Yeni yapılacak caminin proje planlarına göre 300 metrekarelik ibadethane alanı olacak.


ŞABLONLA YAKLAŞMADIK

Büyükada Çarşı Camii Dernek Başkanı Veysel Karani Pekdemir yarışmayı Ada'nın sosyokültürel dokusuna uyumlu bir proje elde etmek için düzenlediklerini...