24 / 04 / 2024

Büyükadada yeni camii

Büyükadada yeni camii

İSTANBUL Büyükada İskelesi’nin yakınında yer alan AYEDAŞ binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana cami yapılmasını sağlayacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi...

Çin'in dijital ekonomideki büyümesi devasa oldu

Çin'de dijital ekonomi 10 yılda yaklaşık 1 trilyon dolar büyüdü. Yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı ekonomi, 2012'de 11 trilyon yuan (yaklaşık 1,65 trilyon dolar) iken, 2021 sonunda 45 trilyon yuan (yaklaşık 2,65 trilyon dolar) büyüklüğe ulaştı.

Mehmet Özhaseki: Ankara'yı büyütecek yeni projeler hazırlıyoruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Eksik ne varsa, yapılması gereken ne varsa onları tespit ettik. Bu şehri daha nasıl büyütürüz diye yeni projeler hazırlıyoruz." diye konuştu. 

Dap Yapı büyük yeni yıl fırsatı!

Dap Yapı büyük yeni yıl fırsatı detayları haberimizde yer alıyor. Kampanyada konut fiyatları 370 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

Büyükçekmece'ye dört yeni cami geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, ilçede 4 yeni cami inşa ediyor.

Antalya Büyükşehir'den yeni proje!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan karar gereğince Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı Çakırlar ve Liman Mahallerinde yeni projeye imza atacak..

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

İzmir Büyükşehir'den yeni otopark!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belelediyesi Hatay'da yeni bir otopark inşa ediyor.

TOKİ'den Maltepe Başıbüyük'e 305 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul'un Maltepe ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Bu kapsamda TOKİ Başıbüyük Mahallesi'ne 305 yeni konut inşa edecek.

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Büyükyalı İstanbul'un yeni etabı satışa çıkıyor!

Toplam 111 dönümlük arazide yükselen Büyükyalı İstanbul projesi 1.500 konut, ofis ve ticari ünitelerden meydana geliyor. Özak GYO, Yenigün ve Ziylan Ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede yeni etap satışları başlayacak.

Büyükyalı İstanbul yeni etap lansmanı 21 Eylül'de!

Özak GYO'nun İstanbul Zeytinburnu-Kazlıçeşme sahil yolu üzerinde hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul projesinin yeni etabı için lansman tarihi açıklandı.

Tekirdağ Büyükşehir yeni hizmet binası tanıtıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı devam eden yeni hizmet binasının tanıtımı gerçekleşti.

Büyükadada yeni camii Haberi

Büyükadada yeni camii

İSTANBUL Büyükada İskelesi’nin yakınında yer alan AYEDAŞ binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana cami yapılmasını sağlayacak plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın adaya cami yapılması yönündeki talimatı basına yansımış, Şehit Recep Koç Caddesi’nde bulunan 465 metrekarelik araziye cami inşa edileceği duyurulmuştu. İBB Meclisi’nin aylık oturumunda 1/5000 ölçekli planlarda konut ve ticaret alanı olarak belirlenen alanın dini tesis alanına alınması onaylandı. Maliye Bakanlığı’nın cami yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz olarak tahsis ettiği arazide AYEDAŞ binası bulunuyor. Kış nüfusu 5 bin civarında olan Büyükada’da mescit ve cami ölçeğinde Hacı Havva Özden, Kumsal, Nizam Camileri ile 2 yıl önce restore edilerek Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hamidiye Camisi bulunuyor. 


Ezgi Çapa/ Hürriyet...