23 / 04 / 2024

Büyükadanın tarihi köşkleri

Büyükadanın tarihi köşkleri

1999 yılında Büyükada'daki iki yüzyıllık Azeryan Köşkü sebebi belirlenemeyen bir yangın sonucu kül olmuş. 1999 Depremi'nde zarar gören köşkün çatı onarımı sırasında çıkan yangını Büyükada İtfaiyesi kontrol altına alamamış.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari işlemler dengesi mayısta 7,9 milyar dolar açık verirken, kesintisiz açık verilen dönem 19 aya, beş aylık açık 37,7 milyar dolara ulaştı. Yıllık cari açık yaklaşık 60 milyar dolarla son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

6 Şubat felaketinden sonra, İstanbul'da yaşanan artçı sarsıntılar halkta korku uyandırıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasına göre, 7.0 veya daha büyük bir deprem bekleniyor, hatta 7.5 büyüklüğünde en kötü senaryo riski bulunuyor.

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

2022’yi büyük şokla kapayan Avrupa borsalarında ilk işlem günü neler oldu?

Pandeminin ardından başlayan Ukrayna’daki savaş, yüksek enflasyon ve sert faiz artışlarıyla geçtiğimiz son dört yılın en kötü yılını yaşayan Avrupa borsaları, senenin ilk gününü yükselişle kapadı.

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Büyükadanın tarihi köşkleri Haberi

Büyükadanın tarihi köşkleri



İki asırlık Azeryan Köşkü çatı onarımı sırasında çıkan yangın sonucunda harabeye döndü


Büyükada'nın canı yandı


Büyükada İtfaiyesi yangını kontrol altına alamayınca çıkarma gemisiyle adaya itfaiye grubu getirildi. İki helikopterin de katıldığı söndürme çalışmalarına karşın tarihi köşk tamamen yandı.


    BÜYÜKADA - Yaklaşık iki yüzyıllık Azeryan Köşkü sebebi belirlenemeyen bir yangın sonucu tamamen kül oldu.


    Büyükada'nın tarihsel dokusunun önemli parçalarından biri sayılan Azeryan Köşkü'nün çatısında önceki gün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangının başladığı sırada çatıda depremden zarar gören bacayı onaran işçiler yangını farkederek müdahale etti, ancak, alevler kısa bir süre sonra tarihi köşkü sardı. Bunun üzerine çalışanlar itfaiyeye haber...