26 / 04 / 2024

büyükadaya cami mi yapılacak

büyükadaya cami mi yapılacak

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İBB Meclisi’nde plan notlarında yapılan değişiklikle “Dini tesis alanına” alınıp, cami yapılmasına ilişkin karara CHP’li üyelerin yaptığı itiraz, İBB Meclisi’nde kabul görmedi. İBB Meclisi, Büyükada’da cami yapımına onay verdi.

Büyükada'ya cami yapılma itirazı reddedildi!

Büyükada çarşıya cami yapılmasına itirazlar İBB Meclisi'nde reddedildi. Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve ada sakinleri sit alanında dokunun bozulacağı gerekçesiyle plan değişikliğine karşı çıkmıştı.

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama! 

Science’da yayımlanan bir çalışma büyük depremlerin 48 saat önce tahmin edilebileceğini aktardı. Peki beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? İşte uzmanların son dakika açıklamaları...

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Tunç Şatıroğlu'nun Açıklamasıyla Büyük Servet Vaat Eden O Yer: Ev Sahiplerine Müjde mi?

Burada evi olanlar çok şanslı çünkü oldukça değerli yerler. Ünlü ekonomist açıklama yaptı ve evi olanlara büyük müjde verdi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu o yer hakkında açıklama yaparak gayrimenkul konusunda önemli tavsiyeler verdi. İşte ev sahiplerine büyük servet vadeden o yer…

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Airfryer çılgınlığı tam gaz devam ediyor! Hepsiburada'dan büyük indirim! 11 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Anneler Günü'ne kısa bir süre kala airfryer satışları yüzde 300 arttı. Peki, Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitesi Hepsiburada'da airfryer fiyatları ne kadar? Hepsiburada'da Philips, Karaca, Tefal, Goldmaster, Beko Airfryer indirime girdi mi? İşte detaylar...

Dolar roket gibi fırlayacak! Net bu kadar olacak! Selçuk Geçer açık açık tarih verdi! Büyük operasyon geliyor

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların gündeminde. Yatırımcılar dolar yükselecek mi sorusunun yanıtını merak ederken Selçuk Geçer, tarih vererek doların roket gibi fırlayacağını söyledi. Büyük operasyon geliyor! 

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Altın için büyük iddia! Altın fiyatları 20 gün sonra düşecek mi? Altını olanların etekleri tutuştu! Acil bakın

Son günlerde düşüşe geçen altın için büyük iddia ortaya atıldı. Altın fiyatları düşecek! Altını olanların etekleri tutuştu! Peki altın fiyatları düşecek mi? Acil bakın!

büyükadaya cami mi yapılacak Haberi

büyükadaya cami mi yapılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında başbakanlığı döneminde verdiği talimat doğrultusunda Büyükada’da yapımı planlanan cami projesi, iktidar ve ana muhalefet partisini bir kez daha karşı karşıya getirdi. 


İçkili mekanların yoğun olduğu ve her yıl yerli yabancı binlerce turistin akın ettiği Büyükada sahilinde, İstanbul Müftülüğü’nün talebi üzerine, 1/5000 bin ölçekli adalar koruma amaçlı Nazım İmar Planı’da Kentsel Sit alanı sınırları içinde “Konut ve Ticaret” alanı olarak görülen alanla ilgili son sözü yine İBB Meclisi söyledi.


Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İBB Meclisi’nde plan notlarında yapılan değişiklikle “Dini tesis alanına” alınıp, cami yapılmasına ilişkin karara CHP’li üyelerin yaptığı itiraz, İBB Meclisi’nde kabul görmedi. 


İBB Meclisi, Büyükada’da cami yapımına, Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla bir kez daha onay verdi.


Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür...