19 / 04 / 2024

Büyükçekmece Albatros Parkında son durum

Büyükçekmece Albatros Parkında son durum

İstanbul Büyükçekmece’de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alan belediye ile bölge halkının arasını açtı. Bölge halkı ve STK’lar ‘yeşil alanda yapılaşma olmasın’ derken, belediye ise ‘mülk bizim, otel ve rezidans yapacağız’ diyor.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Büyükçekmece sahilindeki iş yerleri yıkılıyor!

Büyükçekmece Albatros Sahili'nde bulunan 12 esnafa ait iş yerleri yıkılıyor. Ekiplerin yıkım işlemleri sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Büyükçekmece açıklarında fayın geçtiği bölgelerde kameralı takip!

Büyükçekmece Belediyesi ve DOHAD iş birliğiyle Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları" aracılığıyla fay hattının geçtiği Marmara Denizi'ndeki değişimler kayıt altına alınıyor

Mevlüt Uysal: Albatros’u imara açmak Büyükçekmece’ye ihanettir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece sahilinde vatandaşlarla buluştu. Uysal, ''Albatros’u imara açmak Büyükçekmece’ye ihanettir'' dedi.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Büyükçekmece'ye Millet Parkı müjdesi!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece için müjdeler vermeye devam ediyor. Bölgeye metro yapılacağını söyleyen Uysal, millet parkı projesinini de müjdesini verdi.

Avenue İstanbul Büyükçekmece fiyatlar!

Avenue İstanbul Büyükçekmece fiyatlar kapsamında daireler 443 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje Gül İnşaat imzası taşıyor...

Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı. 

Büyükçekmece'nin imar planlarında sona gelindi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Celaliye, Kamiloba, Güzelce ve Kumburgaz imar planlarında sona gelindiğini belirtti.

Büyükçekmece'ye modern park geliyor!

Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan ömrünü tamamlamış Saydağ park alanını tamamen yenileyerek,modern park inşa edecek.

Büyükçekmece Albatros Parkında son durum Haberi

Büyükçekmece Albatros Parkında son durum

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor. Bölge halkı ve sivil toplu kuruluşları ise buna karşı. Dönem dönem bölgede eylem yapan, durumu protesto eden ‘Diren Büyükçekmece Platformu’, yaklaşık 30 bin metrekare alanda ağaç kesildiğini iddia ediyor. Bunun üzerine parka çadır kuran ve 27 gün nöbet tutan platform temsilcileri pazar günü polis ve zabıta müdahalesi ile alandan çıkarıldı. Platform sözcülerinin açıklamalarına göre 20 kişi gözaltına alındı, sonrasında serbest kaldı.


YAPILAŞMA OLMASIN

Parkın yapılaşmaya açılmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Diren Büyükçekmece Platformu temsilcileri İlker Kolukısa ve Pelin Çınar, CHP İl Başkanlığı’na ve Ankara’ya gitmeyi planladıklarını söylüyor. 4 Ekim pazar günü polis müdahalesi ile alandan...