25 / 04 / 2024

Büyükçekmece Gölü çalışmaları

Büyükçekmece Gölü çalışmaları

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.

Büyükçekmece Gölü kötü kokularından arınacak!

Büyükçekmece Gölü’nde çevreye rahatsızlık veren kötü koku için belediye ekipleri harekete geçti. Büyükçekmece Belediyesi tarafından başlatılacak olan 2 aylık çalışma sonunda göl kötü kokularından arındırılacak..

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Güzelce 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece ilçesi, Güzelce Mahallesi, 2883 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Önay Büyük Konaklar'da sıfır vadeyle 24 ay taksit fırsatı! Son gün 31 Ekim!

Önay Büyük Konaklar projesi, Önay Grup imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece'de yükseliyor. Büyükçekmece Gölü'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilen projede, göl manzaralı 27 adet villa yer alıyor. 

Büyükçekmece'de 16.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Büyükçekmece 1. Satış Memurluğu, Büyükçekmece Gürpınar'da yer alan arsayı 16 milyon 89 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk oluşturan bir binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de 20.9 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Büyükçekmece 2. Satış Memurluğu, Büyükçekmece Güzelce'deki 2 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 20 milyon 970 bin 850 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül'de yaşanan 5,8'lik depremin sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk taşıyan 2 bina daha yıkılıyor...

Büyükçekmece Gölü çalışmaları Haberi

Büyükçekmece Gölü çalışmaları

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Durumdan rahatsız olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı üzerine molozun döküldüğü tespit edilen alanlara güvenlik kameraları yerleştirildi.

Belediyenin zabıta ekipleri tarafından 24 saat izlenen kameraları fark eden sürücüler plakalarını kapatarak, alanda yaptıkları keşif sonrası, önceki gece geç saatlerde kameralara aldırış etmeden yine moloz dökümü gerçekleştirdi. Başkan Akgün tarafından yeni bir talimat ile alana giriş demir kapı ile kapatılarak, Büyükçekmece Göl Havzası korunacak.

“BU ALAN TÜM İSTANBUL HALKININ”

Bölgede incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “İlçenin çok güzel bir alanındayız. Bu alan sadece Büyükçekmece halkının değil, burası bütün İstanbul halkının alanıdır. Bu alan Büyükçekmece Barajı’nın su toplama havzasıdır. Burada toplanan sular baraja dökülüyor o suları...