28 / 03 / 2024

büyüme

büyüme

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Türkiye ikinci çeyrekte 7,6 büyürken ekonomistler büyüme verilerini tek tek değerlendirdi

Ekonomistler çeyreklik bazda yatay rakamlar görülse de senenin bütününde % 5'lik büyümeye ulaşılabileceğini dile getiriyor.

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.

2007 yılında İstanbul'daki düzensiz büyüme çevre illeri de etkiliyor!

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

Türkiye İMSAD, bu yıl inşaat sektöründe yüzde 3 büyüme bekliyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hinginar, büyüme beklentilerini revize ettiklerini söyledi. Hinginar “Belirsizlik ortamı fazla zarar vermemeli. 2015 kayıp yıl olursa, 2016 da riske girer” dedi.

Emlak İstasyonu 2015 yılında yüzde 30 büyüme hedefliyor!

Türkiye Geneli 15 franchise ofisi bulunan Emlak İstasyonu, hedef büyüttü. 2015 yılını yüzde 30 büyüme ile tamamlamak istediğini belirten Birol Polat, 2015’in sonuna kadar ofis sayılarını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Armada Büyüme ve Yenileme Kategorisi'nde ödül aldı!

ARMADA Alışveriş ve İş Merkezi, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından Avrupa'da Yılın Alışveriş Merkezi ödülüne layık görüldü. Düzenlenen yarışmada Armada, 'Büyüme ve Yenileme Kategorisi' ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

Candaş Avize yeni şubeleriyle yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Candaş Avize, bu yıl itibarıyla hizmete açtığı Etiler ve Bahçeşehir şubeleriyle yüzde 20'lik büyüme hedefliyor. Firma geçen yıl, yüzde 15'lik büyüme ve 25 milyon liralık ciroya ulaştı.

Armada AVM Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi ödülünü aldı!

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Londra ödülleri, Avrupa'da "Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi" ödülüne Armada AVM'yi layık gördü.

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 5 büyüme hedefliyoruz!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “2015 yılında ise ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5.0 reel büyüme öngörüyoruz” dedi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

büyüme Haberi

büyüme

Merkez bankaları bir biri ardına faiz artırırken bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen faiz artışı bankanın tarihinde bir ilk oldu. Malezya Merkez Bankası 25 baz puan artışı ile faizi 2 yılın zirvesine taşırken, Kanada Merkez Bankası ise yaptığı faiz artırımı ile son 14 yılın en yüksek seviyesine, Avustralya Merkez Bankası ise 50 baz puanlık artışla politika faizini 7 yılın zirvesine çıkarmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarihi bir faiz artırımı yaparak faiz oranını yüzde 1,25'e yükseltti. ECB faizi 75 baz puan artırdı. ECB'den yapılan açıklamada; bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faizin yüzde 0'dan yüzde 0,75'e, marjinal faiz oranının ise 0,75'den yüzde1,50'ye yükseltildiği bildirildi. 

Enflasyon, enerji krizi ve resesyon riski ile karşı karşıya olan Avrupa Birliği'nde temmuz ayı toplantısında  11 yıl aradan...