18 / 04 / 2024

çalışanların trafik sorunu

çalışanların trafik sorunu

İstanbul'da trafik çilesi, emlak hareketlerini doğrudan etkiliyor.Levent-Maslak güzergahında yoğun trafik yüzünden birkaç dakikalık yolu 1 saatte alınabiliyor.

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada da viral oldu. Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtlar

Asgari ücret 18 bin 985 TL olmazsa, memur ve çalışanın maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak!

Asgari ücrete tek zam uygulanacağı varsayıldığında, çalışanların 2024 yılında geçinebilmesi için asgari ücretin en az 18 bin 985 olması gerekli. Aksi takdirde memur ve asgari ücretlinin maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak. İşte o hesaplamalar...

Bakan Şimşek, 'Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi! Vatandaşlar nasıl yorumladı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini dile getirdi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu da X sosyal medya hesabından bu açıklamayı alıntıladı ve "Çalışanlar, emekliler, hadi yine iyisiniz iyi" dedi. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor?

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Sağlık çalışanları zam taleplerini açıkladı: İlk 3 ayda yüzde 35 yükseliş! 

Sağlık-Sen 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini tek tek duyurdu. İşte sağlık çalışanlarının zam talepleri...

Öğrenciler ve ofis çalışanları için bütçe dostu laptoplar: İşte fiyatları...

Son dönemde bilgisayar fiyatlarındaki artışlar, öğrenci ve ofis çalışanlarını uygun fiyatlı ve performanslı laptoplara yönlendirdi. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak pek çok ithal üründe yaşanan fiyat artışları, popüler markaların laptoplarını 20 bin TL'nin üzerine çıkardı. 

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Özel sektör maaş zammında son dakika rakamı! Özel sektör çalışanlarına yüzde 34 zam gelecek mi? 

Milyonlarca özel sektör çalışanı, bu ay maaşlarına yapılacak zamları ve Ağustos'ta kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırıyor. Peki özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 34 zam gelecek mi?

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

çalışanların trafik sorunu Haberi

çalışanların trafik sorunu

Zincirlikuyu-Levent hattındaki plazalar ve iş merkezlerinde çalışanlar, trafik çilesi yüzünden Levent, Çeliktepe, Gültepe, Yeni Levent, 4 Levent gibi semtleri tercih ediyor. Yeni Levent'te emlakçılık yapan Orhan Topay, "Maslak yolunda 10 dakika trafikte beklemek bile insanları bunaltıyor" dedi.


İstanbul'da en önemli iş ve ticaret merkezi olan Mecidiyeköy-Maslak hattında; plazalar ve iş merkezerinde çalışanlar için trafikte geçen süre, emlak tercihlerine yansıyor. Bu merkezlerde plazalar ve iş merkezlerinde çalışanlar ile yöneticiler ve iş yeri sahipleri; mümkün olduğunca yakın semtlerden ev kiralıyor veya satın alıyor. Hatta Levent'teki plazalarda çalışanların bir bölümü yürüme mesafesindeki evlerde kalıyor.


METRO YAKINI GÖZDE


Plaza çalışanları için metroya yakın semtler gözde. Ücretli çalışanlar Gültepe, Çeliktepe...