26 / 04 / 2024

çamlıca cami inşaatı

çamlıca cami inşaatı

Bu yıl içinde bitirilmesi hedeflenen Çamlıca Cami’nin inşaatı hızla devam ediyor.Çamlıca Cami için özel boya kullanılacak.

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'nde ibadete açılıyor!

Çamlıca Cami 1 Temmuz Cuma günü Kadir Gecesinde ibadete açılıyor. Resmi açılışının daha sonra yapılacağı camide 12 binden fazla müslüman ibadet edebilecek.

Çamlıca Camii’nin inşaatında sona yaklaşıldı!

29 Mart 2013’te temel atma töreni gerçekleştirilen Çamlıca Camii’nin inşaatında sona yaklaşıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, yapımında sona yaklaşılan Çamlıca Camii inşaatını ziyaret etti.

Çamlıca Cami yeniden dirilişin simgesi!

Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90’lık bölümü tamamlandı, dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına da başlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,inşaat alanını ziyaret etti.

Çamlıca Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90’lık bölümü tamamlanırken diğer yandan da dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına başlandı.

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camisi 'nin kaba inşaatının yüzde 75 'e yakını tamamlandı.

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaptırılan İstanbul'daki Çamlıca Camii inşaatında sona gelindi. Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak planlanan Çamlıca Camii'nin temeli 6 Ağustos 2013'te atıldı.

Belçikalı öğrenciler Çamlıca Cami inşaatını gezdi!

Çamlıca'ya yabancı alanı İstanbul'da inşaatı devam eden Çamlıca Camisi, yurdun her yöresinden vatandaşların yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor...

Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının yarısı bitti!

Temeli 6 Ağustos 2013 tarihinde atılan Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor Yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70'i tamamlandı..

Çamlıca Camiinde kaba inşaatta sona gelindi!

Çamlıca camiinde inşaatın 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul camii ve kültür hizmet birimleri yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ergin Külünk, ‘Şu an inşaat planlandığı gibi sürüyor.

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Çamlıca Camii’nde aralıksız devam eden çalışmalar neticesinde projede yüzde 65’lik noktaya gelindi. Kaba inşaat çalışmaları devam eden camide açılışın 1 Temmuz 2016'da yapılması planlanıyor.

Çamlıca Cami'nde minareler yükseliyor!

Cumhuriyet tarihinde insaa edilen en büyük cami özelliğine sahip Camlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Cami 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak" dedi.

3. Köprü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Cami ve 3. Havaalanı'nın maliyeti: 105 milyar 335 milyon TL!

Boğaz'ı üstten geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, deniz altında ilerleyen Avrasya Tüneli ile Çamlıca' daki görkemli caminin inşaatı sürüyor. 3'üncü havaalanı ise temel aşamasına geldi...

Çamlıca Cami'nin minarelerinin yapımına 2 ay sonra başlanacak!

Mart ayında hafriyat çalışmaları başlatılan, temeli ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından 6 Ağustos'ta atılan Çamlıca Cami'nin 3 katının kaba inşaatı tamamlanmak üzere...

Çamlıca Camisi inşaatı için hafriyat çalışması başlatıldı!

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Camisi inşaatı için hafriyat çalışması başlatıldı

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çamlıca tarafından kuruldu.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Kocaeli Darıca'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Kocaeli'ye bağlı Darıca'da inşaatın iskelesi çökmesi sonucunda bir işçi yaralandı. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Sultangazi'de cami inşaatının kubbesindeki iskele çöktü!

Sultangazi'de inşaatı devam eden cami kubbesinin iskelesi, beton dökülürken çöktü. Olayın ardından caminin etrafında tedbir alınması için geçişlere kapatıldı. 

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

çamlıca cami inşaatı Haberi

çamlıca cami inşaatı

Bu yıl içinde bitirilmesi hedeflenen Çamlıca Cami’nin inşaatı hızla devam ediyor. Çamlıca Cami'nin temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı döneminde, 6 Ağustos 2013 tarihinde atıldı. Projenin boya tedarikçiliğini üstlenen Uzertaş, iskele kurulumunun zor olduğu minareler gibi bölgelerde de kullanılabilen, 25 yıl dayanıklı boyaları ile Çamlıca Cami’yi renklendiriyor.


Çamlıca Cami’de kullanılan Beeck boyaları, beton dahil bütün mineral yüzeylere uygulanabilirliği ve 200’den fazla UV ışınlarına dayanıklılığı ile fark yaratıyor. Bunun yanı sıra, mantar ve yosun gelişimini engellemesiyle ön plana çıkan ve yağmur suyuyla kendini temizleyebilen Beeck boyaları, rutubetsiz bir mimarinin temelini oluşturmuş durumda. Yüksek buhar geçirgenliği ise yapının sürekli nefes almasını sağlıyor. Ayrıca su itici özelliğine sahip Beeck boya, 450 dereceye kadar da yanmıyor. Beeck boyaları sayesinde Çamlıca Cami, çok uzun süre...