23 / 04 / 2024

Çamlıca Cami

Çamlıca Cami

Vinç operatörlüğünü zorlu meslekler arasında yer alıyor. Bu zorlu mesleği seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte çalışıyor.

Çamlıca Camisi'nde bayrak asma işlemi tamamlandı!

Kadir Gecesi’ne denk gelen 1 Temmuz’da açılması planlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin minareleri arasına asılacak Türk bayrağı tamamlandı

Çamlıca Cami inşaatında son durum!

' Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi ' olacağı belirtilen Çamlıca Camisi 'nin kaba inşaatının yüzde 90 'a yakını tamamlandı.

Çamlıca'nın silueti değişiyor mu?

Cumhuriyet tarihinin en büyük ibadethanesi olacak Çamlıca Camii’nin inşaatı büyük oranda tamamlandı. Açılan davalar henüz sonuçlanmadı ancak ‘İstanbul’un seyir terası’ olarak bilinen Çamlıca’nın silueti çoktan değişti...

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camisi 'nin kaba inşaatının yüzde 75 'e yakını tamamlandı.

Çamlıca Cami inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'ine yakınının tamamlandığını bildirdi...

Çamlıca Camii projesi Meclis'e taşındı!

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Çamlıca Camii Projesi'ne yapılan yardımları sordu. Özkes TBMM Başkanlığına, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Kadir Topbaş, Çamlıca Camii inşaatını inceledi!

Yapımına geçen yıl başlanan ve Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çamlıca Cami'yi ziyaret etti.

Çamlıca Cami'sinin kaba inşaatında sona yaklaşıldı!

İstanbul'da yapımına 17 ay önce başlanan Çamlıca cami inşaatında kaba inşaat bölümünün yüzde 70'i tamamlandı. Çamlıca Cami'sinin 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açılması planlanıyor.

Çamlıca Camiinde kaba inşaatta sona gelindi!

Çamlıca camiinde inşaatın 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul camii ve kültür hizmet birimleri yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Ergin Külünk, ‘Şu an inşaat planlandığı gibi sürüyor.

Çamlıca Cami için özel tünel mi inşa edilecek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ''İstanbul'un her yerinden görülecek'' talimatıyla Çamlıca Tepesi'ne yaptırılan caminin inşaatı tüm hızıyla sürerken; şimdi de gündeme ''camiye rahat ulaşım sağlanması için özel tünel'' projesi alındı.

Çamlıca Camii'nin hafriyat çalışmaları yüzde 97, 55 tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda çalışmaları devam eden Çamlıca Camiinde özel beton ve demir kullanılıyor. C50 durabet betonu ve B500C demiri ile Çamlıca Camii yıllara meydan okuyacak.

Çamlıca Camii'nin yüzde 50'si tamamlandı!

Çamlıca Camii' nin yüzde 50'si tamamlandı. 135 milyon TL'ye mal olan ve 37 bin 500 kişinin aynı anda ibadet etmesi planlanan caminin temel çalışmaları bitti.

İstanbul, 2013'te dev proje ve açılış hamlesine sahne oldu!

Faaliyete geçen Marmaray, temeli atılan 3.Boğaz Köprüsü ve ihalesi yapılan 3. Havalimanı gibi uluslararası çapta projelerin yanı sıra istanbullu'nun yaşamını kolaylaştıran dev yatırımlar hizmete girdi ya da temelleri atıldı.

Çamlıca'da minareler birkaç ay içinde görülebilecek!

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday, Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak İstanbul' un Çamlıca tepesindeki caminin yapımı hızla devam ediyor...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Çamlıca Cami bugün açılıyor!

İstanbul’un yeni sembolleri arasında yer alan  Çamlıca Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak açılacak.

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

Çamlıca Camii'nde sona gelindi!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor. Camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar ise resmi açılış töreninin ardından halkın kullanımına açılacak.

Şahinbey Çamlıca mahallesine yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi’nde hayata geçirilen cami ve sosyal tesis inşaatı hızlı son sürat devam ediyor.

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

Çamlıca Camii'nden son görüntüler!

Çamlıca’daki dev cami avlu dahil 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabilmesine olanak sağlayacak. Çamlıca Camii'nin Ağustos ayında açılması planlanıyor.

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak. Cami İstanbul'un simgelerinden biri olacak....

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Külünk "Çamlıca Camii tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi...

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'ne yetiştirilmeye çalışılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çamlıca Camisi'ni inşallah Kadir Gecesi'ne yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu...

Çamlıca Cami Haberi

Çamlıca Cami

Zorlu meslekler arasında yer alan kule vinç operatörlüğünü meslek olarak seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte, bir metrekarelik kabin içinde mesaisini tek başına geçiriyor.


Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var ama bazı meslekler var ki zorluğun sınırlarını da aşar nitelikte. Yapması cesaret isteyen bu mesleklerden biri de mesainin tamamının yerden yüzlerce metre yukarıda geçirildiği, kule vinç operatörlüğü... Bu mesleği zorlu kılan şey sadece yükseklik değil, saatler süren yalnızlık.


İnşaat sektörünün gelişmesiyle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentte yaygın bir iş sahası haline gelen bu zorlu mesleği seçenlerden biri de Amasya'nın Gümüşhacıköyü ilçesinden 38 yaşındaki Sebahattin Çintaş.


14 yıldır yerden metrelerce yükseklikte kule vinç operatörü olarak görev yapan Çintaş evli ve iki çocuk babası....