25 / 04 / 2024

Çamlıca Camii inşaat çalışmaları

Çamlıca Camii inşaat çalışmaları

ÇAMLICAda temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camii inşaatı hızla sürüyor. Caminin kaba inşaatının yüzde 75İ tamamlandı.

Çamlıca Camii 2016 yılında ibadete açılacak!

İstanbul'da yapımına 11 ay önce başlanan 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamkca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. 268 rakımlı Çamlıca Tepesinde yapılmakta olan camiinin 2016 yılının Kadir Gecesinde ibadete açılması bekleniyor.

Çamlıca Camii'nin minaresi belirdi! 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Yapımına 9 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı. Havadan ilk kez görüntülenen cami inşaatında minareler de görünmeye başlandı. Caminin 1 Temmuz 2016'da açılması planlanıyor...

Çamlıca Cami'nin minarelerinin yapımına 2 ay sonra başlanacak!

Mart ayında hafriyat çalışmaları başlatılan, temeli ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından 6 Ağustos'ta atılan Çamlıca Cami'nin 3 katının kaba inşaatı tamamlanmak üzere...

Çamlıca Camii'nin 2 ay sonra minareleri yükselecek!

Kütüphane ve konferans salonlarının kaba inşaatı bitmek üzere olan Çamlıca Camii’nin iki ay sonra minareleri de yükselecek. Çamlıca Tepesi’ne yapılan cami için yüzlerce işçi gece-gündüz çalışıyor...

Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla devam ediyor!

Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle Üsküdar’daki Çamlıca Tepesi’ne yapılan caminin inşaatı hızla devam ediyor. 37 bin 500 kişinin içinde aynı anda namaz kılabileceği Çamlıca Camii’nin 2016 yılında bitirilerek hizmete açılması planlanıyor

Çamlıca Camii 135 milyon TL’ye mal olacak!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çamlıca tepesine yapılacak cami için yüzlerce işçi gece-gündüz mesai harcıyor. Hafriyat çalışmalarından sona gelinirken, cami inşaatının temeli de tamamlanmak üzere. 135 milyon TL’ye mal olacak cami 2016’da açılacak.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çamlıca tarafından kuruldu.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Kocaeli Darıca'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Kocaeli'ye bağlı Darıca'da inşaatın iskelesi çökmesi sonucunda bir işçi yaralandı. 

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatı için 30 milyon TL’lik ihale!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin Akkent Camii inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL’lik ihale düzenlediği iddia edildi.

Antalya Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi!

Antalya Finike’nin en güzel noktalarından birine inşa edilen Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi.

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Çamlıca Camii cuma günü resmen açılıyor!

Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği Büyük Çamlıca Camii cumu günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla resmen açılacak.

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Çamlıca Camii inşaat çalışmaları Haberi

Çamlıca Camii inşaat çalışmaları

ÇAMLICA’da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan ‘Çamlıca Camii’ inşaatı hızla sürüyor. Caminin kaba inşaatının yüzde 75’İ tamamlandı. İnşaat çalışmalarında şu ana kadar müze bölümü, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bölümlerinin de kaba inşaatları bitti. Diğer bölümlerdeki kaba inşaat çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor. Caminin kuzey bölümünde bulunan 90 metre yüksekliğindeki bir numaralı minarenin de betonarme inşaatının bittiği, önümüzdeki günlerde üzerine “külah” ve alem takılarak tamamlanacağı öğrenildi. Caminin biten bölümlerinde ise rengini koruması ve suya dayanıklılığı gibi kriterler göz önüne alınarak seçilen “Ünye” taşlarının döşenmesi işlemlerinin hızla devam ettiği belirtildi. Öte yandan camii iç avlusunda  her biri 2,5 ton ağırlığında 28 mermer sütun ve başlıklarının takılma işlemi de devam ediyor.



Milli...