19 / 04 / 2024

Çamlıca Camii ne zaman bitecek

Çamlıca Camii ne zaman bitecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük camiisi olacak olan İstanbul Çamlıca Camii'nin bitmesi için günler sayılmaya başlandı. Caminin 1 Temmuz 2016'da Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor!

İstanbul'da yapımına 26 ay önce başlanan Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı cami inşaatında şu ana kadar 6 minareden 2'si tamamen bitti.

Çamlıca Camii'nin dev kubbesinin inşaatı başladı!

İSTANBUL’da yapımına 25 ay önce başlanan Çamlıca Camisi inşaatında 6 minareden 5’inin betonarme inşaatı tamamlandı. Yapımı tamamen biten 90 metrelik ilk minarenin 14 ton ağırlığındaki çelik külahı kurşunla, alemi de altın varakla kaplandı.

Çamlıca Camii'nde sıra kubbe yapımında!

İstanbul'un Çamlıca Tepesi'nde yapılan Çamlıca Camii'nin yapımı hızla ilerliyor. Yaklaşık 500 kişinin gece gündüz çalıştığı Çamlıca Camii inşaatında 6 minareden 5'inin yapımı tamamlandı.

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 75'e yakını tamamlanırken, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, camiyi 1 Temmuz 2016'da açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Çamlıca Camii’nin yüzde 70’i tamam!

Temeli 6 Ağustos 2013’te atılan Çamlıca Camii inşaatında olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatı yüzde 70 oranında tamamlanan camiinin, 1 Temmuz 2016 Cuma günü ‘Kadir Gecesi’nde’ açılacağı bildirildi

Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla ilerliyor!

Türkiye’nin en büyük camisi olarak gösterilen Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı ile birlikte inşası devam eden Çamlıca Camii’ni ziyaret ederek yetkililerden son durum hak

​Çamlıca Camii projesi yüzde 65 tamam!

​Çamlıca Camii projesinde yüzde 65'lik noktaya gelindi. Cami için taş kaplama örnekleri hazırlanırken, iç mimarisi eş zamanlı olarak 800 atölyede hazırlanıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Asrın mührü Çamlıca Camii'ne vuruldu" dedi.

Çamlıca Camii’nin minareleri yükseliyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çamlıca Camii tamamlandığında aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere toplamda 60 bin kişinin ibadet edebileceğini açıkladı...

Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çamlıca Camii tamamlandığında aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere toplamda 60 bin kişinin ibadet edebileceğini açıkladı...

Çamlıca Camii 2016'da hazır!

Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı...

Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı!

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor...

Çamlıca Camii yurt içi ve dışında örnek olacak!

Yapımına bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 55'i tamamlanan Çamlıca Camisi'ni yurt içi ve dışından ziyaret edenlerin, şehirlerinde de benzer bir camiyi hayata geçirmek için bilgi aldığı belirtildi...

Çamlıca Camii'nde kadınlar ve engelliler için özel ibadet bölümü olacak!

Camide kadınlar çarşaf ve paravanların arkasında değil özel mahfillerde ibadet edecek. Bu bölümlere ise kadınlara özel şadırvandan direkt çıkılan asansörlerle ulaşacak. Projede ayrıca engellilere yönelik özel ibadet bölümü de yer alacak...

Çamlıca Camii'nin minareleri hızla yükseliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisiyle hareke geçilen ve temeli Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Üsküdar Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Kara tarafından atılan Çamlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Küçük Çamlıca Kulesi cazibe merkezi olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testlerinin de tam başarıyla tamamlandığını belirterek, tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak buradan vermeye başladıklarını bildirdi. 

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Çamlıca Kirazlıtepe'deki dönüşümde son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünmesini” istediği Büyük Çamlıca Camii’nin dibindeki mahallede kentsel dönüşüm devam ediyor.

Çamlıca Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Üsküdar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla ilerliyor. Bu kapsamda sürdürülen Çamlıca Camii eteklerindeki, Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin “Yerinde ve Gönüllü” dönüşümün altyapı çalışmalarında 2’nci etaba geçildi...

Çamlıca Camii'nde tarihe geçen ayrıntı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi" Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı...

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Çamlıca Cami bugün açılıyor!

İstanbul’un yeni sembolleri arasında yer alan  Çamlıca Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak açılacak.

Çamlıca Camii cuma günü resmen açılıyor!

Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği Büyük Çamlıca Camii cumu günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla resmen açılacak.

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Çamlıca Camii ne zaman bitecek Haberi

Çamlıca Camii ne zaman bitecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük camiisi olacak olan İstanbul Çamlıca Camii bitim için gün saymaya başladı.

Çektiği fotoğraflarla tarihi cami ve yapılara bambaşka bir hava katan Türkiye'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Cemil Şahin'in objektifinden Çamlıca Camiisi ve mimari özellikleri; Çamlıca Tepesi, İstanbul'un en yüksek noktası. 288 metre yüksekliğindeki tepe şehrin neredeyse her noktasından görülebiliyor.

İSTANBUL'UN HER KÖŞESİNDEN GÖRÜLEBİLECEK ŞEKİLDE TASARLANDI

29 Mayıs 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu tepede yapılması düşünülen bir cami projesinin haberini verdi: "Çamlıca'daki TV ve radyo verici kulelerinin yanına büyüklüğü 15.000 m2'yi aşan bir cami inşa edeceğiz. Planlama aşaması tamamlanmak üzere… Bu devasa cami İstanbul'un her bir köşesinden görülebilecek şekilde tasarlandı."

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILAN EN BÜYÜK KUBBE

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk,...