25 / 04 / 2024

çamlıca camisi kentsel dönüşüm projesi son durum

çamlıca camisi kentsel dönüşüm projesi son durum

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım projesinde son durum ne?

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 1. Kısım başlıyor! 

Emlak Konut GYO Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. İşte Emlak Konut GYO Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 1. Kısım ile ilgili ayrıntılar...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Çamlıca Kirazlıtepe'deki dönüşümde son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünmesini” istediği Büyük Çamlıca Camii’nin dibindeki mahallede kentsel dönüşüm devam ediyor.

Çamlıca Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Üsküdar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla ilerliyor. Bu kapsamda sürdürülen Çamlıca Camii eteklerindeki, Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin “Yerinde ve Gönüllü” dönüşümün altyapı çalışmalarında 2’nci etaba geçildi...

Çamlıca Camii'nde tarihe geçen ayrıntı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi" Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı...

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

çamlıca camisi kentsel dönüşüm projesi son durum Haberi

çamlıca camisi kentsel dönüşüm projesi son durum

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında, depreme dayanıksız binalar yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Osman Sokak'ta yer alan binaların yıkım çalışmaları öncesinde mahalle sakinleriyle buluştu.

Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Hilmi Türkmen burada yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın kentsel dönüşüm kapsamında adeta seferberlik ilan ettiğini dile getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada yapılan çalışmaların en hareketli bölgesinin Üsküdar ve Çamlıca Camisi'nin eteklerinde kalan mahalleler olduğunu kaydederek, "Bu mahallelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye'de başka bir yerde örneği olmayan, vatandaşlarımız...