28 / 03 / 2024

Çamlıca Camisi

Çamlıca Camisi

Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak. Cami İstanbul'un simgelerinden biri olacak....

Çamlıca Camisi'ne nano kubbe!

İç düzenleme çalışmalarının başladığı Çamlıca Camisi'nin 72 metrelik kubbesinin göbeğine nano teknolojiyle kaplanmış çelikten harflerle Allah lafzı, etrafında da aynı teknolojiyle Esma-ül Hüsna ve Fetih Suresi yazılacak.

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Çamlıca Camisi Türkiye'ye model olacak!

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, İstanbul'da yapımı süren Çamlıca Camisi model alınarak ülkenin birçok köşesine de bu mimaride camiler yapılabileceğini söyledi.

Çamlıca Camisi'nin yüzde 95'i tamam!

Yüzde 95'i tamamlanan ve yükselen 6 minaresi artık İstanbul'un bir çok noktasından görülebilen caminin, en önemli bölümlerinden biri olan kubbesi yapılıyor

Çamlıca Camisi'nde sıra kubbe yapımında!

6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor.

Çamlıca Camisi inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Daha önceden bir şantiye görünümündeki alanda artık minareleri ve kubbeleriyle dev bir caminin yükseldiği fark ediliyor. İnşaatın önemli bir adımı olan caminin kapalı bölümünün üzerini kapatacak dev kubbenin ise yapımına başlandı.

Çamlıca Camisi hızla yükseliyor!

Çamlıca camisinin inşaatı hızla ilerliyor. istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı ile birlikte inşası devam eden Çamlıca Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldılar.

Emlak Konut'tan 10 milyon liralık bağış açıklaması!

Emlak Konuttan 10 milyon liralık bağış açıklaması geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu' na yapılan açıklamada 10 milyon liralık bağışın yapıldığı doğrulanarak bağışın yapıldığı adres de açıklandı.

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret!

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret gerçekleşti. Yapımına geçen yıl başlanan ve Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitmek üzere!

Yapımına geçen yıl başlanan İstanbul Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. İşte detaylar...

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor!

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor. Yapımına geçen yıl başlanan caminin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı.

Çamlıca camisi tek şirkete kaldı!

MART 2013 tarihinde hafriyat çalışmaları başlayan ve 6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi ve kültür merkezini Gür Yapı tek başına tamamlayacak. Özkar İnşaat, iflas erteleme için başvurda bulundu...

Çamlıca Camisi inşaatı için hafriyat çalışması başlatıldı!

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Camisi inşaatı için hafriyat çalışması başlatıldı

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Çamlıca Camii'nde tarihe geçen ayrıntı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi" Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı...

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Büyük Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi"nin resmi açılışı yarın yapılacak.

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak!

Temeli 6 yıl önce atılan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak. Caminin kapıları, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili ile yarın cemaate açılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Çamlıca Camisi'nin açılışına sayılı günler kaldı!

Temeli 6 sene önce atılan, toplam 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camisi, 15-20 gün içinde tamamlanacak.

Çamlıca Camisi'nde açılış için tarih bekleniyor!

Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihi beklediklerini aktardı....

Çamlıca Camisi'nde mahya sürprizi!

İstanbul'un en büyük camisi olan Çamlıca Camisi'nin inşaatı tamamlandı. İç süslemelerin yapıldığı camide Mevlid Kandili nedeniyle "Türk Bayrağı" asıldı ve "Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun" yazılı mahyalar asıldı.

Çamlıca Camisi’ni aydınlatacak 7 tonluk ana avize yerine takıldı!

Çamlıca Camisi’ni aydınlatacak olan 7 tonluk ana avize, 8 halatla kedi yoluna asılıp yerine takıldı. Avize, camiyi ziyaret edenlerin, başını kaldırdığında avizeyi değil, kubbeyi görecek şekilde tasarlandı...

Çamlıca Camisi Haberi

Çamlıca Camisi

Çamlıca Camisi'nin Kadir Gecesi'nde planlanan ibadete açılma tarihinin biraz ertelendiğini ifade eden İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz." dedi.

Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesinin büyük bir bölümü söküldü.

"Büyük bir projeyi yönetmeye gayret ediyoruz"

Ergin Külünk, Anadolu Ajansı'ndan Çiğdem Alyanak'a bir takım açıklamalarda bulundu. Külünk, "Bu yıl Kadir Gecesi'nde Çamlıca Camisi'ni ibadete açacağımızı söylemiştik. Lakin uç uca gelen işlerden dolayı mesafeyi biraz açmak durumunda kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 29 Mayıs akşamı yaptığı konuşmasında söylediği 'Bitmemiş işi açmayalım' cümlesi, bizim için bir imdat çekici oldu. İşimizi...