25 / 04 / 2024

çanak anten yasağı

çanak anten yasağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜK, balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattı...

Kaleiçi'nde günısı ve çanak anten yasaklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında tarihi Kaleiçi'nde çatılara günısı ve çanak anten konulmasını yasaklıyor. Mevcut günısı ve çanak antenlerin ise kısa sürede sökülmesi bekleniyor.

Nazım Yavuz: Çatıcılık sertifikası alanlar çatıya çıkabilir!

Çatılara ancak çatıcılık sertifikası ve yüksekte çalışma eğitimi almış kişilerin çıkabileceğini söyleyen ve “Her önüne gelen çatılarda güneş enerji sistemleri, depo, panel, çanak anten gibi montaj işlemleri yapmamalıdır” diyen Yavuz, TOKİ Haber’in sorularını yanıtladı.

Binalarda anten kirliliğinin önüne geçiliyor!

Şehirlerde anten kirliliğine son verecek buluşun görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Türksat'ın katma değerli hizmetler kapsamında tamamladığı "Düzlemsel Anten Projesi" sonucunda, eski tip ve çanak antenleri tarihe gömecek bir teknoloji geliştirildi..

Büyük çanaklar çöpe gidecek!

Türksat, evlerde kullanılan mevcut çanak antenlere alternatif olarak daha küçük bir anten geliştirdiğini açıkladı. Prototipi tamamlanan bu çanak anten sayesinde görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Çanak anten yasaklanıyor!

RTÜK'ün balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için bir çalışma yürüttüğünü belirten RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, yerel yöneticilerin bu çalışmaya destek vermelerini istedi...

Fahriye Evcen'in evindeki çanak anten davası sonuçlandı!

Fahriye Evcen'in evindeki çanak anten davası sonuçlandı. Magazin dünyasından Burak Özçivit ile olan aşkıyla gündemden düşmeyen Fahriye Evcen'e oturduğu sitedeki evine çanak anten estetiği bozması nedeniyle açılan davada kötü haber.

Binalardaki çanak anten ve tabela kirliliği tarihe karışıyor!

Medeniyet şehirleri' vizyonunda dev bir adım atılıyor... Çevre Bakanlığı kolları sıvadı, binaların dış cepheleri estetik doku korunarak iyileştirilecek. Çanak anten ve tabela kirliliği tarihe karışacak.

Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartmanlarda oturan kat malikleri için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararı ne diyor? Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi?

Apartman çatısına konulan çanak anten, zaman zaman anayapıya zarar verdiği sebebi ile yönetim tarafından kaldırılmak istenebiliyor. Peki, apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi? Yönetimin bu konuda yetkisi var mı?

Çanak anten kirliliği sona eriyor!

Apartman çatı ve balkonlarında görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenlerin düzenlenme faaliyetleri bu yıl içerisinde başlayacak. Bu yıl başlaması planlanan çalışmayla çanak anten sayısı azaltılacak...

Herkes binanın estetiğini korumak zorundadır!

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, çatıya çanak anten koyan okurunun sorusunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

Hazinenin Altındağ arsasına en yüksek teklif 5 milyon TL ile Çanakçı'dan!

Maliye Hazinesine ait Ankara Altındağ'daki arsası için en yüksek teklifi 5 milyon 75 bin lira ile Çanakçı Ortak Girişim Grubu verdi

Fahriye Evcen evine taktırdığı çanak anten için mahkemelik oldu!

Oyuncu Fahriye Evcen'in İstanbul İstinye'de oturduğu daireye taktırdığı klima ve çanak anten başına dert açtı

çanak anten yasağı Haberi

çanak anten yasağı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturuğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattı. 

     Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her evin balkonunda ayrı ayrı bulunan çanak anten veya alıcıların ciddi manada görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatı doğrultusunda RTÜK Başkanı Davut Dursun ile bir araya geldiklerini belirten Baş, bu rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak için Kurul ile birlikte komisyon oluşturarak çalışma başlattıkları dile getirdi. 

     Baş, RTÜK'ün uygulamanın teknik yönleriyle ilgilendiğini ifade ederek, 2013 yılı içinde çalışmayı tamamlayarak, 2014'te uygulamayı başlanmayı planladıklarını anlattı. 

     Çevre, ses ve görüntü kirliliğini önleyici her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade...