19 / 04 / 2024

Çanakkale cami restorasyonu

Çanakkale cami restorasyonu

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

TOKİ Çanakkale 171 konut ihalesi yarın!

TOKİ, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, İntepe Mahallesi 5151 Parsel 171 Konut , 4 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın saat 15:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Çanakkale 171 konut inşaat ihalesi Pazartesi!

TOKİ'nin Çanakkale İli, Merkez İlçesi, İntepe Mahallesi 5151 Parsel 171 Konut, 4 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Kasım'da...

TOKİ Çanakkale İntepe 171 konut ihalesi 25 Kasım'da!

Çanakkale İli, Merkez İlçesi, İntepe Mahallesi 5151 Parsel 171 Konut , 4 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Çanakkale'ye 171 yeni konut!

Çanakkale İli, Merkez İlçesi, İntepe Mahallesi 5151 Parsel 171 Konut , 4 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Çanakkale cami restorasyonu Haberi

Çanakkale cami restorasyonu

Çanakkale Çan'da, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami, Osmanlı mimarisinden izler taşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son olarak 1905'te onarılan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 1991'de tescil edilen Kumarlar Köyü Tarihi Camisi, 1995 yılında köye yeni ibadethane yapılmasının ardından kullanım dışı kaldı.

Teknik incelemelerden sonra estore edilmesi kararlaştırılan, günümüze kadar ulaşmış zaviyeli camiler arasında ilgi çeken ibadethane bünyesinde, eskiden kullanılan ihtiyar ve genç odaları, berber, Kur'an kursu bulunuyor.

Geniş avlusunda soğuk ve yağışlı havalarda da namaz kılınabilen camide ayrıca eski dönemlerde suç işleyenlerin gözaltında tutulduğu bir oda ile depo olarak kullanılan iki bölüm de yer alıyor.

Restorasyon kapsamına alınan ve projesi hazırlanan tarihi yapıda çalışmaların başlaması planlanıyor.

Tarihi camiyle ilgili araştırma yaparak makale yazan Çanakkale Onsekiz...