24 / 04 / 2024

çanakkale deprem

çanakkale deprem

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de bugün sabah saatlerinde yaşanan depremle ilgili konuştu. Naci Görür, "Kuzey Marmara ile birlikte buralarda da gerilim artıyor" şeklinde konuştu.

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

Çanakkale'deki depremde 10 ev yıkıldı!

Çanakkale Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, meydana gelen deprem sonrasında 10 evin yıkıldığını açıkladı.

Çanakkale'de 46 artçı deprem oldu: Çatlak binalar gidebilir!

Çanakkale Valiliği, Ayvacık'ta saat 21.23’te meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3,6 ile 1,0 arasında 46 adet artçı deprem meydana geldiğini bildirdi. 

Çanakkale'nin köylerinde konteyner okullar kuruldu!

Çanakkale Ayvacık'ta ard arda meydana gelen depremlerden sonra bazı köylere konteyner okullar kuruldu. Gülpınar köyündeki iki okul tamamlandı.

Çanakkale Ayvacık'ta konteyner kent kuruldu!

AFAD ve Türk Kızılayınca, Çanakkale Ayvacık'ta üst üste yaşanan depremlerin ardından mağdur vatandaşlar için bölgede konteyner kent kurulumuna başlandı.

Çanakkale'de 298 ev hasar gördü!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Çanakkale'de üst üste yaşanan depremlerin 298 evin yıkılmasına veya hasar görmesine neden olduğunu belirtti.

AFAD Başkanı: Az hasarlı evlerine girmesinler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin, "Vatandaşlarımız kesinlikle bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı, az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi.

Çanakkale'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Eceabat açıklarında yerin 8.1 kilometre derinliğindeki deprem ilçede hissedildi.

Çanakkale’de 4,3 şiddetinde deprem oldu!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, bu sabah 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Bu depremi saat 11.03’te büyüklüğü 3.5 olan artçı şok izledi.

Çanakkale'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitine göre, saat 11.02'de merkez üssü Çan olan 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Çanakkale'de 3,6 büyüklüğünde deprem!

Çanakkale boğazının Halileli köyü açıklarında, saat 17.36'da büyüklüğü 3,6 olan bir deprem meydana geldi. İl merkezinde de hissedilen depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi ve vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden Çanakkale'de meydana gelen deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Tekirdağ'dan da hissedildi!

AFAD, Çanakkale Biga'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Arsa talebinin deprem sonrası yüzde 60 yükseliş gösterdiğini kaydeden Yeşilvadi Arsa Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, en fazla ilginin Trakya, Çanakkale, Beypazarı ve Balıkesir'de görüldüğünü belirtti. İşte haberin detayları...

SON DAKİKA! Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe 3 deprem!

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ederken, ülkenin farklı yerlerinde de küçük ve büyük çaplı depremler meydana geliyor. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe deprem oldu.

SON DAKİKA! 3.5 şiddetinde deprem! 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 17:29 sularında 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin  3.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!

Son dakika deprem haberi Malatya, Kahramanmaraş ve Çanakkale’den geldi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, 17.19 ile 17.27 saatleri arasında bu üç ilde birden deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Çanakkale Ayvacık'ta depremzedeler konutlarını bekliyor!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık deprem konutlarına ilişkin konuştu. Ceylan, 86 köylü için hala konut inşa edilmediğine vurgu yaptı.

çanakkale deprem Haberi

çanakkale deprem

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de bugün sabah saatlerinde yaşanan depremle ilgili konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Naci Görür, "Kuzey Marmara ile birlikte buralarda da gerilim artıyor" diyerek tedirgin eden bir açıklamada bulundu.

AFAD verilerine göre, bugün saat 09:42'de Çanakkle Erdek Körfezi’nde 4.0 şiddetinde bir deprem oldu. 

Panik yaratan deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Görür, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar, bu sabah Çanakkale/Bozlar/ Biga’da 4,2 deprem oldu. Bu deprem muhtemelen Çan-Biga Fay Zonu içerisinde. Bu zon KAF’ın güney koluna ait. Zon içerisnde genellikle 6’lar mertebesinde depremler görülür. Kuzey Marmara ile birlikte buralarda da gerilim artıyor"

Naci Görür'den o il için korkutan uyarı! 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!