24 / 04 / 2024

çanakkale köprüsü güzergahı

çanakkale köprüsü güzergahı

Yeni Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü’nde uygulanan Yap-İşlet Devret modeli Kanal İstanbul’da da kullanılacak. Büyük finansman ve ileri teknoloji gerektiren diğer mega projelere yeni dönemde hız verildi...

1915 Çanakkale Köprüsü havadan görüntülendi!

1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları havadan görüntülendi.

Çanakkale Köprüsü ile arsa fiyatları 20 kat arttı!

1915 Çanakkale Köprüsü son üç yılda bölgedeki arsa fiyatlarını 20 kata, konut ücretlerini ise 4 kata varan oranlarda artırdı.

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Çanakkale 1915 Köprüsü 4 yılda tamamlanacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkam Nihat Özdemir, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün detaylarını paylaştı. Özdemir, 10 gün sonra temeli atılacak projenin 4 yılda bitirilmesi planlandığını söyledi.

Çanakkale Köprüsü zamlı geldi! GESTAŞ feribot tarifesine yüzde 117 zam yaptı! İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasının üzerinden bir ay geçti, Çanakkale'de boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ feribot ücretlerine yüzde 117 zam yaptı! Yeni tarifeleri görenler şok oldu! Peki, GESTAŞ'ın feribot ücretleri ne kadar? Çanakkale Boğaz Hattı-Çanakkale Eceabat ve Gelibolu-Lapseki... İş

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son dokunuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün güvenliğinin yapay zeka desteği aracılığıyla sağlanacağına dikkat çekerek, "Uyarı mesajlarının gösterimi yapay zeka destekli trafik yönetim sistemiyle otomatik gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu. 

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat'ta açılıyor! Büyük gün geldi!

Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan mega proje olan ve 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılmış olan simgelerin köprüsü şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışın 26 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması hedefleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için son 10 gün! İşte devasa köprünün detayları...

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında Çanakkale'de inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün detaylarını kaleme aldı.

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

çanakkale köprüsü güzergahı Haberi

çanakkale köprüsü güzergahı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın “projeleri hızlandırın” talimatı sonrası bakanlıklarda hummalı bir çalışma başladı. Başta Kanal İstanbul Projesi olmak üzere Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nden Kuzey Marmara Otoyolu’na, İstanbul Yeni Havalimanı’na kadar bütün projelere hız verildi. Türkiye’nin son yıl larda etkin bir şekilde kullandığı kamu özel ortaklığıyla yapılan yatırımlara Kanal İstanbul da eklendi.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, geçen hafta TBMM’de yasalaşan torba teklife eklenen bir maddeyle Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alındı. Buna göre Kanal İstanbul gibi büyük finansman ve ileri teknolojiye ihtiyaç duyulan su yolu projeleri, lojistik faaliyet alanları, raylı ulaşım sistemleri, bunların bakım, onarım, işletme, manevra, geceleme gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı alan ve tesisler de Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yapılacak. Su yolu...