29 / 03 / 2024

çanakkale müze ev

çanakkale müze ev

Çanakkale Savaşları'nda büyük fayda sağlayan ve yaralanmasının tedavisi sırasında şehit olan Ezineli Yahya Çavuş'un doğduğu ev müzeye çevrilecek.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

Antakya Hilton Müze Otel inşaatının evreleri anlatıldı!

Antakya Hilton Müze Otel, 66 çelik kolon üzerine inşa edilen ve 850 metre karelik büyüklüğüyle Dünya'da bulunan en büyük taban mozaiğine ev sahipliği yapan yapısıyla misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

Koca Yusuf'un evi müze mi olacak?

"Cihan Pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un, Şumnu iline bağlı Karalar Köyünde doğup büyüdüğü, sonraki yıllarda yıkılan evi, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Ev bir müze olarak Türk kültür hayatına hizmet verecek.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

Çanakkale Müzesi Kocaeli'de açıldı!

1915 Çanakkale Saddulbahir Savaş Malzemeleri Özel Müzesi, İzmit Outlet Center'da açıldı, 29 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek Müze sahibi Ahmet Uslu, katılımcılara tüm eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Bebek'te 13 milyon TL'ye satılık müstakil ev!

İstanbul Bebek'te bulunan 360 metrekare yüzölçümüne sahip müstakil ev İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 10 Mart 2015 günü saat 13:30 ile 13:40 arasında ihale ediliyor.

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

Yarı müstakil ev ne demek?

Müstakil evler, etrafındaki evlere temas etmeyen ve genellikle kendine has bahçesi olan evlere deniyor. Peki, yarı müstakil ev ne demek? Müstakil ev özellikleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları..

çanakkale müze ev Haberi

çanakkale müze ev

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Yahyaçavuş köyünde incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Yahya Çavuş'un çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği evi gezdikten sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Turan, incelemelerin ardından Balkan Savaşları kahramanlarından sonra bu harpteki tecrübesiyle Çanakkale Savaşları'nda adeta kahramanlık destanı yazan Yahya Çavuş'un, Eceabat bölgesinde şehit düştüğünü söyledi.

Vali Tavlı, İl Özel İdaresi yetkilileri ve köy muhtarı ile görüşerek, şu an kullanımda olan söz konusu evin müzeye dönüştürüleceğini söylediklerini söyleyen Turan, şu açıklamalarda bulundu:

"İl Genel Meclisimiz kararı aldı ve kamulaştırma süreci başladı. İlgililerimiz Yahya Çavuş'un torunlarıyla görüşmeler yaptı. Onların bu konudaki değerlendirmeleri alındı. İnşallah bu saatten sonra...