19 / 04 / 2024

Çanakkale Troia Müzesi

Çanakkale Troia Müzesi

Troia Müzesi'nin, Çanakkale turizminde bir eşik olacağını söyleyen Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş, "Troia Müzesi, kültür turizminin artık sektörel anlamda yapılabileceği anlamına gelen bir proje'' dedi.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Çanakkale Troya Müzesi'nde sona gelindi!

Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak

Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Minia ve Müzesi inşa edilecek!

Sancaktepe Belediyesi tarafından, temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek ‘1915 Çanakkale Minia & Müze’ Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip.

Çanakkale açık hava müzesi olacak!

Türk askerinin 'Çanakkale geçilmez' sözüyle destanlaştığı Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesi niteliğiyle yeniden düzenlenerek bölge gelecek nesillere daha iyi koşullarda miras bırakılacak.

Çanakkale'de Piri Reis Müzesi kurulacak!

Gelibolulu ünlü denizci Piri Reis adına Çanakkale'de Piri Reis Müzesi ve Araştırma Merkezi kurulması planlanıyor.

Çanakkale Müzesi Kocaeli'de açıldı!

1915 Çanakkale Saddulbahir Savaş Malzemeleri Özel Müzesi, İzmit Outlet Center'da açıldı, 29 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek Müze sahibi Ahmet Uslu, katılımcılara tüm eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Çanakkale Troia Müzesi turizmde bir eşik olacak!

Troia Müzesi'nin, Çanakkale turizminde bir eşik olacağını söyleyen Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş, "Troia Müzesi, kültür turizminin artık sektörel anlamda yapılabileceği anlamına gelen bir proje'' dedi.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da!

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Anıt Alanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Truva Müzesi'nin inşaatı devam ediyor!

Çanakkale Savaşlarının 2015'teki 100. yıldönümü kutlamalara yetiştirilmesi planlanan Truva Müzesi'nin yapımı sürüyor. Çanakkale'ye 1 milyon turist getirilmesi hedefine önemli katkıda bulunacak olan müzenin 22 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi.

Çanakkale Troia Müzesi Haberi

Çanakkale Troia Müzesi

Ak Parti Milletvekili Daniş, "10 milyon dolara mal olması beklenen proje, ziyaretçi sayısını 1 milyona çıkaracak. Müzenin yapıldığı ilk yıldan itibaren Troia'nın bugün 500 bin olan ziyaretçi sayısı 1 milyonu aşacak. Turistler Troia'da ve Çanakkale'de daha uzun süre kalacak" dedi. 


Troia'ya 1 milyon ziyaretçi gelecek 


Tevfikiye köyü sınırlan içinde yer alan Troia Antik Kenti'nde inşası devam eden müze projesi 2015'e yetişecek. 

Ana binanın toprak üstünde, galerilerin de toprak altında yer alacağı projede sona yaklaşıldı. 


AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Troia Müzesi'nin büyük bölümünün, tıpkı bugün Troia kalıntıları gibi toprak altında olacağına dikkat çekti. Müzenin sadece ana binasının toprak üzerinde, galerilerinin toprağın altında olacağını ve merpen yerine rampalarda yürünerek gezileceğini anlatan Daniş, "Müze projesi bugünkü Troia Antik Kenti ve Troia Milli Parkı dokusuyla uyumlu...