27 / 04 / 2024

Çankaya Köşkü son durum

Çankaya Köşkü son durum

Çankaya Köşkü'nün giriş kısmında bulunan " Cumhurbaşkanlığı Forsu " kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı hizmet binası olarak Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kullanılmaya başlanmasının ardından hizmet birimlerinin Saray'a taşınması tamamlandı.

Çankaya Köşkü artık Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak mı?

Avukat Sedat Vural, Çankaya Köşkü'nün bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak olmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Çankaya Köşkü artık Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak mı?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Emekliye seyyanen zamda son dakika! SGK uzmanı tarih vererek duyurdu! Seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen seyyanen zamda artık son viraja girildi. SGK uzmanı SGK Uzmanı İsa Karakaş seyyanen zam ile ilgili tarih vererek duyurdu... İşte SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın o açıklamaları...

İş Bankası'ndan son 15 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına tam  7 bin 500 TL yatırılacak!

İş Bankası'nın yüzleri güldüren kampanyasında artık son 15 güne girildi. Son tarihin 31 Mart olarak açıklandığı kampanyada İş Bankası müşterisi olup da bunu yapanların hesabına tam  7 bin 500 TL yatırılacak... İşte İş Bankası'nın artık son 15 güne girilen o kampanyası...

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Tapusu olan herkes hemen baksın! Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı! 

Tapusu olan herkes hemen baksın... Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı... 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Et fiyatlarındaki indirimin son günleri! Tarım Kredi'den çılgın indirim! 

Et fiyatlarındaki indirim kampanyası sona eriyor! Belirli bir süre boyunca uygulanan dev indirim, artık son günlerini yaşıyor. Kampanya sona ermeden önce fırsatı kaçırmamak için hızlı davranmanız gerekiyor.

Çankaya Köşkü son durum Haberi

Çankaya Köşkü son durum


Hizmet birimlerinin de taşınmasıyla Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinin duvarında bulunan Cumhurbaşkanlığı Forsu yerinden söküldü, Köşk'ün değişik yerlerinde bulunan forsların da kaldırılmasına başlandı.


Çankaya Köşkü'nün kullanım hakkının halen Cumhurbaşkanlığında olduğu, Başbakanlığa devrinin henüz yapılmadığı, devir işlemlerinin yakın zamanda gerçekleştirileceği öğrenildi.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KULLANACAK


Köşk, artık Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakanlık Konutu olarak kullanılacak.  Danışmanları ile birlikte Çankaya Köşkü'nde çalışacak olan Başbakan, yabancı konukları da burada...