26 / 04 / 2024

Çarpık kentleşmenin çözümü

Çarpık kentleşmenin çözümü

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi' nde İbrahim Karaosmarıoğlu başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi' nde kentsel dönüşümle ilgili önemli kararlar alındı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili sorunların çözümünü 7 maddede açıkladı.

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Yastık altındaki dolarlarımızı bozduralım mı? Dev banka yanıtladı! Doları olanlar planınızı yapın

Küresel merkez bankaları Fed'in faiz artışı temposuna yetişemezken doların yönünü belirleyecek olan gelişmeler yaşanıyor. Dolar son günlerde düşüş eğilimine geçerken vatandaşlar Yastık altındaki dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Çarpık kentleşmenin çözümü Haberi

Çarpık kentleşmenin çözümü

Çarpık kentleşme konusunda arzu ettikleri hızı bulamadıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. "Kentsel Dönüşümde özel sektör baş ağrıtıcı diye girmek istemiyor. 

Biz, şimdi plan değişikleri yaparak müteahhitleri teşvik ediyoruz" dedi. Çarpık kentleşmeye neşter vuracaklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, belediye yetkililerinin müteahhitlerle toplantı yapacağını açıkladı. 


Mecliste kabul edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonun raporuna göre kontrolü Büyükşehir Belediyesi'nde olmak üzere ilçelerde gecekondu, ruhsatsız yapılaşmanın ve eski kent dokusun ortadan kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından teşvik modeli uygulanacak.


Uygulama imar plan değişikliği yapılmak suretiyle 5-10 bin metrekarelik boş parsellerde en az 3 adet parsel birleşimi ile oluşturulacak alanda 1 kal fazla kat artışı sağlanacak. 


1 500 metrekarelik alanlarda yüzde 30'u kadar kısımda kötü (gecekondu, ruhsatsız, eski yapılar) yapı varsa yıkılması koşuluyla I kat, 1500 metrekareden...