25 / 04 / 2024

Carrefoursa arazisi

Carrefoursa arazisi

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Carrefour'un Merter arazisinde Apollo ve Multi Turkmall ortak oldu

Yaklaşık birbuçuk yıldır satış masasında olan CarrefourSA'ya ait Merter'deki arazinin satışında nihayet sonuca ulaşıldı.

CarrefourSa Bayrampaşa'nın akıbeti belli oldu!

Carrefoursa’nın Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisi 145 milyon TL’ye Re-Pie’ın oldu. Carrefoursa Bayrampaşa'nın satışında sonra arazi üzerine ne yapılacağı merak konusu oldu. 

CarrefourSa Bayrampaşa arazisi 145 milyona Re-Pie'ye satıldı!

CarrefourSa Cerrefour Sabancı Ticaret Merkezi, CarrefourSa'nın Bayrampaşa'daki arazisi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı. Şirket Bayrampaşa'daki dev araziyi 145 milyona sattığını resmen duyurdu...

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki geldi!

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliği kararına tepki gösterdi.

Adana CarrefourSA arazisi imar planı yargıya taşınıyor!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde grup karan alan CHP grubu CarrefourSA arazisinde yapılacak imar rantını yargıya taşımaya hazırlanıyor CHP Grubu CarrefourSA rantına itiraz edecek...

Hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri!

Hazinenin özel mülkiyetindeki yerler ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde tesis edilen irtifak hakkı veya kullanma izni ihale işlemleri nelerdir? İşte hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri..

Hazine arazisi irtifak hakkı süresi!

Bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi kapsayan ve kişi lehine aynî hak olan irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazisi irtifak hakkı süresi ne kadardır?

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazisi satış bedeli!

Hazine arazisi satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebilir mi? İşte hazine arazisi satış bedeli ödemeleri...

Hazine arazisi trampa işlemleri!

Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi satış ihale ilanları gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyuruluyor. Peki, hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisi satışları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde yapılabiliyor. Peki, hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisi nasıl alınır?

Devlete ait olan hazine taşınmazları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl alınır?

Carrefoursa arazisi Haberi

Carrefoursa arazisi

Adana 3'üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kamuoyunda kişiye özel uygulama olduğu iddiasıyla tartışmalara neden olan CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Meclis kararını yargıya taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, savundukları değerlerin bir kez daha mahkeme tarafından doğrulandığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü hukuka uygun davranmaya davet etti.


RANT İDDİALARI

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz 2015'de Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki Carrefour'un faaliyet gösterdiği 156 bin 821 metrekarelik ticaret alanı, MHP'li ve bazı CHP'li meclis üyelerinin oyuyla konut ve ticaret alanı olarak değiştirdi. Adana 1'inci İdare Mahkemesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planını iptal etmesine rağmen alınan bu kararın kişisel çıkar amaçlı ranta dönük olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar, SABAH Güney'in 11 Ağustos 2015 tarihli nüshasında "MHP-CHP rant...