25 / 04 / 2024

çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği

çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından düzenlenen Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda “Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri” ele alındı. 

Çatı sektörü, merdiven altı üretimle mücadele ediyor!

8. Çatı ve Cephe Sempozyumu,çatı sektörünün önde gelen kuruluş ve uzmanları ile akademi dünyasını bir araya getirdi. Sempozyumda çatı ve cephe sektöründeki yeni teknolojik gelişmeler ve uygulamaları ele alındı.

Nazım Yavuz: Yeni nesil çatılar çevre açısından avantaj sağlıyor!

Nazım Yavuz, "Artık dünyada bitkilendirilmiş çatı uygulamaları ve güneş panelli çatılar hızla yaygınlaşıyor. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları doğa-şehir uyumunun çok güzel bir tamamlayıcısı"dedi.

Nazım Yavuz: Gençleri çatı sektörüne bekliyoruz!

Yavuz, "Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var." dedi.

ÇATIDER’den hava kirliliğine karşı çözüm önerileri!

Kış aylarıyla birlikte özellikle büyük şehirlerde artan hava kirliliği, halk sağlığını tehdit ediyor. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, modern yapı ve çatı uygulamalarıyla hava kirliliğini azaltmanın mümkün olduğunu belirtti.

Nazım Yavuz: Türkiye'nin aradığı enerji çatılarda gizli!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

ÇATIDER’den meslek seçimi yapacak gençlere çağrı!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, lise ve üniversite tercihlerinin yapıldığı bu dönemde gençlerin vereceği kararın geleceklerini şekillendireceğini belirtti.

ÇATIDER, tüketiciyi yanıltan açıklamalara karşı uyardı!

ÇATIDER, son günlerde çatı sistemleri ve kaplama malzemeleri konusunda otorite olmayan kişilerce yapılan açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini belirtti.

Hatalı çatıların zararı Türkiye ekonomisine 10 yılda 26 milyar TL oldu!

Nazım Yavuz, çatı ve yalıtım uygulamalarının standartlara uygun yapılması halinde tüketici bütçesine önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirterek,Türkiye genelinde yalıtımsız ve hatalı çatıların ekonomimize maliyeti son 10 yılda tam 26 milyar TL oldu.

M. Nazım Yavuz: Çatı tadilatı ile klima giderlerini azaltabilirsiniz!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yaz mevsiminin çatı tadilatı için en uygun dönem olduğunu hatırlatarak, “Çatı tadilatı, sadece ısınma amaçlı enerji kullanımında tasarrufla sınırlı kalmayarak, klima giderlerini önemli ölçüde azaltıyor” dedi

Çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık bin 500 firmanın çatı kaplama pazarında faaliyet gösterdiğini belirtti...

ÇATIDER: Türkiye'de 4 yıl içinde konut ihtiyacı 4,1 milyon olacak!

Barınma hakkı bilincin geliştirilmesi, herkes için yeterli konut, sağlıklı kentleşme faaliyetlerini desteklemek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 13 Ekim Dünya Konut Günü’nde Türkiye’deki konutların durumu dikkat çekiyor...

ÇATIDER'in 2013 yılının ilk uygulaması 18 Mart'ta yapılacak!

Çatıder, 15 Mimarlık Fakültesi'nde 2 bin 800 mimar adayına ulaştı. 2013 yılının ilk uygulamaları 18 Mart'ta Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak...

Binanın depremi hisseden parçası çatılar hayati önem taşıyor!

Ülkemizde 81 ilin 55’i birinci derece deprem bölgesinde ve nüfusumuzun yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşıyor

Bakan Kacır duyurdu! Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman desteği sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi  Bahçelievler’de   8 milyon TL sermaye bedeli ile Naim    Gençoğlu Şirketi tarafından kuruldu.

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi  Anonim Şirketi kuruldu!

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi  Anonim Şirketi  Bahçelievler’de  8 milyon TL sermaye bedeli Naim Gençoğlu tarafından kuruldu.

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Kardeşler Çatı Dekorasyon Ve Mimarlık Hizmetleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardeşler Çatı Dekorasyon Ve Mimarlık Hizmetleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Raşid Köse tarafından kuruldu.

Kırklareli'nde tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü!

Kırklareli Gazhane Sokak'taki kullanılmayan tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü...

Kredi maliyetlerindeki düşüş konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım!

Kredi maliyetlerindeki düşüş trendinden memnun olduklarını belirten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan "Piyasanın canlanması ve bilhassa konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım olarak görmek mümkün" dedi.

Depreme çatıdan ve temelden topyekün hazır olmalıyız! 

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Şenal, depreme, çatıdan ve temelden topyekün hazır olmamız gerektiğini belirtti ve "Deprem anında güvende olabilmemiz için yapılar, temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmeli"

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Haberi

çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Malkoç,  binaların küresel elektrik tüketimindeki payının yüzde 50’yi geçtiğini, Türkiye’de de binalardaki enerji tüketiminin sanayi ve ulaşımı geride bıraktığını belirterek, binalardaki enerji verimliliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, “Bugün enerjinin verimli kullanılması ve ekolojiyi gözeten uygulamalar kaçınılmaz bir gereklilik. Çatı ve cephe sektörü, bu konuda örnek olacak teknoloji ve tasarımları hayata geçiriyor” dedi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Üyesi M. Nazım Yavuz ise güneş ülkesi Türkiye’de güneş enerji sistemlerinin doğalgaz gibi yaygınlaşması gerektiğini söyledi.


ÇATIDER’in 2002 yılından bu yana 8 kez düzenlenen ve kapsamlı içeriği ile ‘referans’ olarak kabul edilen ‘Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’, bu kez daha geniş bir kapsamla...