16 / 04 / 2024

çatı yalıtımı maliyeti

çatı yalıtımı maliyeti

2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı yönetmeliği gereğince, yapılarda ısı yalıtımının yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, çatı izolasyon masrafı ortak masraf mıdır? İzolasyon masrafı kim tarafından karşılanır?

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi kuruldu!

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Şatır tarafından kuruldu.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Ergezen, Savaş Özdilek ve Yiğit Ergezen tarafından kuruldu. 

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Su yalıtımı olmayan binaya izin yok!

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından büyük öneme sahip su yalıtımı konusunda önemli bir adım atıldı. 

Su yalıtımının zorunlu tutulmasını, binaların ömrünü uzatacak!

Resmi Gazete’de 29 Ekim’de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, su yalıtımının zorunlu tutulmasını çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

İZODER İzmir'de Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri düzenliyor!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü olarak bilinen İZODER İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle İzmir’de ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’ düzenliyor. 

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

çatı yalıtımı maliyeti Haberi

çatı yalıtımı maliyeti

Çatı izolasyonu zorunlu mudur?

2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı yönetmeliği gereğince, yapılarda ısı yalıtımının yapılması zorunlu hale geliyor.


Yeni binalar, bu yönetmelik esasları gereğince inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmeliğe göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da yalıtım yaptırmaları gerekiyor. 


Bu yönetmelik hükümleri uyarınca TS 825 standardında belirtilen hesap metoduna göre yetkili makina mühendisi tarafından hazırlanan "ısı yalıtımı projesi" imara ilişkin mevzuat gereğince yapı ruhsatı verilmesi aşamasında tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce isteniyor.


Peki yalıtım masrafları kim tarafından karşılanır? Yalıtım masrafı ortak masraflar arasında mı yer alır? Yoksa lüks gider sayılarak kat maliki tarafından mı karşılanır?


Isı yalıtımı, ortak giderler kapsamında yer alıyor. Buna göre ısı yalıtımı masraflarının kat maliklerinin tümü tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak burada dikkat...