25 / 04 / 2024

Çatıdaki enerji panelleri depremde yanar mı

Çatıdaki enerji panelleri depremde yanar mı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de standartlara uygun yapılmayan milyonlarca çatının olası bir depremde büyük bir tehlike yaratacağını belirtti.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış...

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

İzmir Alaçatı'daki 3 bin 600 metrekare arsa için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. peşinatı ödedi. Satış bedelinin kalanı 24 ay taksitle ödenecek.

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Avrupa ülkesi Almanya'daki enerji krizinin yakın bir sürede ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" açıklamalarını kullandı.

Avrupalı yönünü en yakın alternatif Türkiye’ye çevirdi

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

Dünyaca ünlü kuruluş Goldman Sachs, Avrupa'daki enerji faturalarının 2 trilyon euro artacağını raporları ile açıkladı. İşte detaylar…

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Çatıdaki enerji panelleri depremde yanar mı Haberi

Çatıdaki enerji panelleri depremde yanar mı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de standartlara uygun yapılmayan milyonlarca çatının olası bir depremde büyük bir tehlike yaratacağını belirterek, “Standartlardan uzak çatılar kadar, üzerlerine plansız şekilde yerleştirilen enerji panelleri, su depoları ve çanak antenler de deprem anında oluşacak zararı artırır” dedi.


Türkiye’de yapı güvenliğinin hayati olduğunu söyleyen  Yavuz, şunları kaydetti: 

“Türkiye’de standartlardan uzak yapılmış yaklaşık 7 milyon çatı var. konut stoğunun yüzde 60’ını 20 ya üstündeki binalar oluşturuyor ve kayıtsız konutlar var. Bu çatıların doğal afetlerde risklere yol açmaması için uzman kuruluşlar tarafından kontrol edilmesi gerekir.” 


İlave yük konulmamalı

Tehlikeli bir çatının tehdit oluşturduğunu kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: 

“Çatılarımızın üzerine enerji panelleri, su depoları, çanak antenler, baz istasyonları yerleştiriyoruz. Bu yükler usulüne uygun olarak yerleştiriliyorsa...