26 / 04 / 2024

çatılardaki antenler tehlikeli mi

çatılardaki antenler tehlikeli mi

Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün ömrünü tamamlamış olması yüzünden tehlike yaratabilir dedi."

Borsaya girmek tehlikeli mi? Hisse senedi almak mantıklı mı?

Borsa her gün yeni bir rekora imza atıyor. Uzmanlar KKM ve döviz hesaplarından çözülmeler olduğu ve yatırımcının da borsaya yöneldiğini söylüyor. Peki hisse senedi almak mantıklı mı? Borsa kimler için neden tehlikeli? İşte SASA ve Hektaş örnekleriyle borsanın dikenli yanları...

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Esenyurt atık geri kazanım ilavesi projesinin toplantısı 19 Kasım'da!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan tesiste ramat-tehlikeli-tehlikesiz atık geri kazanım ilavesi yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 19 Kasım 2015 günü saat 11:00'da yapılacak.

Zonguldak'taki lisede çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı!

Öğrenciler dersbaşı yapmasına rağmen Zonguldak'ta bir lisede, çatı onarım ve mantolama çalışması başlatıldı. 750 öğrencinin eğitim gördüğü okula ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı.

Koçtaş, çevreye iyi gelecek projelere imza atıyor!

Koçtaş'ın Anel Doğa iş birliğiyle Türkiye genelindeki mağazalarında oluşturduğu atık toplama noktaları sayesinde ilk 6 ayda 17,10 ton elektronik atık geri dönüştürülürken 39,57 ton tehlikeli atığın da imhası gerçekleştirildi.

Kocaeli'de 17 bin konutun elektriği atıktan elde ediliyor!

Türkiye'nin ilk tehlikeli atık yakma ve değerlendirme tesisi İZAYDAŞ, endüstriyel, evsel, bitkisel ve hayvansal atıklardan yılda 60 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor. Bu da yaklaşık 17 bin hanenin enerji ihtiyacına karşılık geliyor.

Ege Atık, İzmir Serbest Bölge’deki tüm firmalarla çalışmayı hedefliyor!

İzmir Serbest Bölge’de firmalara entegre atık, tehlikeli ve tehlikesiz atık, ambalaj atık yönetimi ve çevre danışmanlığı hizmetleri veren Ege Atık, yüzde 30’una hizmet götürdüğü bölgedeki tüm firmalar ile çalışmayı hedefliyor.

Tuzla Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi halk toplantısı 21 Mayıs'ta!

İstanbul Tuzla ilçesinde İssan Kimya San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi Kapasite Artışı Ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım Faaliyeti projesi ile ilgili halk toplantısı 21 Mayıs'ta düzenlenecek.

Çevre Bakanlığı atıksu alanlarındaki çalışmalarını sürdürüyor!

Çevre Bakanlığı atıksu alanlarındaki çalışmalarını sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tehlikeli atık, katı atık ve atık su alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bilecik'te fırtına minareyi devirdi!

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, etkili olan fırtına nedeniyle cami minaresi devrildi, araç ve evler hasar gördü. Bazı evlerin çatısını uçuran fırtına, çatılardaki güneş enerjilerini çevreye savurdu, elektrik tellerini kopardı.

Küçük Sanayi Sitesi’ne Atık Toplama Merkezi kuruldu!

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki tehlikeli atık bertaraf sorunu, kurulan ‘Atık Toplama Merkezi’yle çözüldü. 250 işyerini yakından ilgilendiren merkez sayesinde artık; tehlikeli atıklar kaynağında ayrıştırılarak çevreye zarar vermeden bertaraf ediliyor.

Kağıthane'de atıklarını toprağa sızdıran firma kapatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Kâğıthane de tehlikeli atıklarını toprağa sızdıran firmanın kapısına kilit vurdu. Kapatılan firmaya ayrıca 42 Bin 232 TL de ceza kesildi.

çatılardaki antenler tehlikeli mi Haberi

çatılardaki antenler tehlikeli mi


Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün geleneksel uygulama metotları ve malzemelerle yapılmış eski usül ve ömrünü tamamlamış olması sebebiyle deprem esnasında tehlike yaratabileceklerini düşünmekteyiz" dedi.


Yavuz, yaptığı açıklamada, çatıların bina içinde depremi en çok hisseden kısımlar olduğunu anlattı.


Deprem anında güvende olabilmek için yapıların temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmesi ve inşa edilmesi gerektiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:


"Türkiye, deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Ülkemizde 55 il birinci derece deprem bölgesinde ve nüfusumuzun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşıyor. Bu yüzden deprem gerçeğini görmezden gelmek aslında intihardan farksız. Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon bina çatısının önemli...