19 / 04 / 2024

Çayırhan-B Termik Santrali

Çayırhan-B Termik Santrali

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

Çalışanların temel gelirleri eriyor! Ancak dikkat çeken açıklama geldi: Şirketlerin yan haklara ayırdığı bütçe artıyor!

Dünya genelinde yaşanan yüksek enflasyon sorunu nedeniyle çalışanların temel ücretleri hayat pahalılığı karşısında önemli ölçüde eriyor. Ancak dikkat çeken bir açıklama geldi. Zeynep Dağlı Kastro, şirketlerin yan haklara ayırdığı bütçenin 3 kat arttığını, bu artışın 2023 yılında devam etmesini bekle

Mart ayında bütçe 23.8 milyar lira fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı merkezi yönetim bütçe dengesi, Mart ayında 23.8 milyar lira fazla verdi.

Bütçe ocak ayında fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre ocak ayında bütçe gideri 100.7 milyar TL, gelir 122.2 milyar TL ve fazla 21.5 milyar TL oldu...

Ocak ayında bütçe gelirleri 122,2 milyar lira oldu!

Ocak ayında merkezi yönetim bütçesi gelirleri 122,2 milyar lira olarak kayıtlara geçti. Aynı aya ait bütçe giderleri ise 100,7 milyar lira olarak hesaplandı...

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

Ankara Nallıhan Çayırhan TOKİ başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Ankara Nallıhan Belediyesi Çayırhan Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 44 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa çıkarılıyor. 

Ankara Nallıhan Çayırhan nazım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Nallıhan ilçesi Çayırhan Mahallesi 3822, 3823 (eski 2284), 3182 parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Çayırhan Kültür Merkezi açılışa hazır!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 senedir tamamlanamayan Çayırhan Kültür Merkezi'ni açılışa hazır hale getirdi.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

Çayırhan özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Çayırhan'da bulunan enerji üretim ve kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesinde en düşük teklifi Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu verdi.

Kolin İnşaat'tan Çayırhan'a 1,1 milyar dolarlık yatırım!

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Koloğlu: "Çayırhan'da 1,1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilecek. Toplam kapasitesi 800 megavatlık santralde 500 kişi, bin 500 kişi de kömür çıkarma işleminde olmak üzere toplamda 2 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

Çayırhan-B Termik Santrali Haberi

Çayırhan-B Termik Santrali

Ankara'da kurulması planlanan “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, Türkiye'deki 70 kuş cennetinden biri olan ve 200'ü aşkın kuş türüne ev sahipliği yapan Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan termik santral planı için itiraz süresi yarın doluyor. Plana göre kuş cenneti ile ünlü Nallıhan'ın Uluköy Mahallesi'nde 720 MW elektrik üretim kapasitesine sahip “Çayırhan-B” Termik Santrali yapılacak. Santralde yılda 3 milyon 850 bin ton kömür yakılacak. Bundan 1 milyon tondan fazla uçucu ve yatak külü oluşacak. ÇED raporunda santralin baca yüksekliğinin 150 metre olacağı, uçucu külün  7.5 kilometrelik mesafeyi etkileyeceği belirtiliyor. Bu durumda küller, 5.9 km uzaklıktaki Nallıhan Kuş Cenneti'ni, 110 metre mesafedeki Uluköy'ü, 1 km mesafedeki Karaköy'ü, 3 km mesafedeki Davutoğlu Köyü'nü etkileyecek....