28 / 03 / 2024

çed onayı verilmeyen projeler

çed onayı verilmeyen projeler

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Bursa Nilüfer'e 400 milyonluk dev proje! Double Tree By Hılton için ilk adım atıldı!

Yafa Otelcilik Gıda San. Ve Ttic. A.ş'nin Bursa-Nilüfer'de gerçekleştirilmeyi planladığı "Double Tree By Hılton" projesi ÇED onayı oldu. Proje resmen hayata geçiyor. İşte projeye ilişkin detaylar..

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Türkiye'nin önemli maden şirketlerinden Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir altın madeni işletmesi için ÇED onayı aldı. Bu kapsamda senede 101.250 ton, ayda 8437,5 ton ve yaklaşık günde 324,5 ton cevherin üretilmesi planlanıyor.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi. İmamoğlu, bu kişiler aralarında, "Nuh Peygamber benimle cep telefonu ile konuştu" diyen uzmanların olduğunu söyledi.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporu onaylandı!

İzmir'in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda ÇED raporu onayı alındı.

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

İzmir Aliağa'daki termik santralin ÇED onayı hukuka aykırı mı?

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi.

Çanakkale Köprüsü'ne ÇED onayı verildi!

Türkiye'nin en prestijli ulaşım projelerinden biri olarak hayata geçirilecek İstanbul-Çanakkale-Balıkesir Otoyol Projesi'nin ÇED raporu onaylandı

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

çed onayı verilmeyen projeler Haberi

çed onayı verilmeyen projeler

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. Bakanlık 2014'te 25 milyar TL değerindeki 130 faaliyet için mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iptal kararı verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri kamuoyunda her faaliyete ÇED onayı veriliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekerken, gerçeğin ise böyle olmadığını belirtiyor. Bakanlık 2014'te, 154 milyar değerindeki 469 faaliyet için de ÇED onayı verdi. ÇED başvurularının dörtte biri uygunsuzluk nedeniyle iptal...