26 / 04 / 2024

ÇED raporu alınması gerekir mi

ÇED raporu alınması gerekir mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar valilik ve belediyelere Çevresel Etki Değerlendirme uyarısında bulundu. Artık ÇED raporu almadan başlatılan inşaatlara yüzde 2 para cezası uygulanacak...

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir?

İstirahat raporu hakkında çalışanların merak ettiği huşular vardır. Onlardan biri de en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusudur. İşte merak edilen detaylar!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Sitede iş yeri açarken onay alınması şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitede iş yeri açmak için onay alınması gerekip gerekmediğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

ÇED raporu alınması gerekir mi Haberi

ÇED raporu alınması gerekir mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmadan ruhsat verilip inşaata başlatılan işletmeler için belediye ve valilikleri uyardı. Bakan Bayraktar, belediye ve valiliklere gönderdiği uyarı yazısında ÇED olumlu veya ÇED gerekli değil kararı almadan inşaata başlayan işletmelere, proje bedelinin yüzde 2’si oranında para cezası verileceği ve ÇED raporu tamamlanıncaya kadar inşaat faaliyetlerinin durdurulacağı uyarısında bulundu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan incelemelerde, ÇED Yönetmeliğe tabi olup, ÇED Kararı olmadan ruhsat alanlar olduğu ortaya çıktı. Sorunun eksik bilgilendirmeden kaynaklandığının sonucuna varan Bakanlık, ÇED raporu olmadan yapı ruhsatı alan işletmeler konusunda valilik ve belediyeleri uyardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imzasıyla 81 ilin valisi ve belediye başkanlarına uyarı yazısı gönderildi.


Yazılı uyarıda; belediyeler tarafından ÇED raporu olmadan inşaat...