19 / 04 / 2024

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2021

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2021

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından gerçekleştirilen “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması - 2020” sonuçlandı ve ödüller sahiplerini buldu.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın!

17 Mayıs Çarşamba altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları dün dip seviyelere kadar gerilerken bugün güne yükselişle başladı. Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın! 17 Mayıs 2023 alt

Türk-İş resmen duyurdu: Açlık sınırı asgari ücreti solladı

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı vatandaşların cebini bükerken Türk-İş, 2022 yılı Ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini duyurdu. Açlık sınırı bin 390 lira ile yeni asgari ücrete fark atarak 6 bin 890 olarak kaydedildi. Yoksulluk sınırı ise 22 bin 442 lira ile rekor kırdı.

Sürdürülebilir gayrimenkule talep arttı!

Denge Değerleme, sürdürülebilirliğin stratejik önemine de vurgu yapmak her gün gelişen, değişen ve evrilen, ‘sürdürülebilirlik’ kavramanı en etkin anlamda özümsemek adına konunun uzmanları ile ‘Kalıcı Refahın Anahtarı Sürdürülebilirlik’ web konferansı düzenledi. 

Akiş GYO BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki ilk GYO olacak!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alandaki bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne katıldı. 

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehirlere odaklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'sürdürülebilir şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Halk GYO Sürdürülebilirlik Komitesi üyelerini seçti!

Halk GYO tarafından, şirketin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim alanlarındaki sürdürülebilirlik stratejisi, politikası ve hedeflerinin belirlenmesi ile uygulamaların yürütülmesi, izlenmesi ve denetlenmesi için Sürdürülebilirlik Komitesi'nin kurulmasına karar verildi. Şirket, komite üyelerini se

Akiş GYO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alanda bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2021 Haberi

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2021

Türkiye’de yapı sektörünün sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında gelişmesine katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler yapan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’in düzenlediği “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması-2020” ödülleri sahiplerini buldu. Geleceğin profesyonelleri olan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bir ekolojik köy yerleşimi üzerinden uygulanabilir, sürdürülebilir, yenilikçi fikirler ile çözümler üretmelerini teşvik etmek için ilk defa gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanındaki 74 üniversiteden toplam 460 kişiden oluşan 198 takım başvuru yaptı.

Üniversitelerin İnşaat, Çevre, Makine, Mekatronik, Elektrik, Orman Endüstri, Elektrik-Elektronik, Enerji Sistemleri Mühendislikleri ile Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir Bölge Planlama bölümlerine yönelik ve disiplinler arası iş birliğine açık olarak yapılan yarışmada, 44 üniversiteden 222 kişinin oluşturduğu 82 takım fikir projelerini yolladı.

ÇEDBİK üyelerinin yanı sıra derneğin iş birliği yaptığı sektörün farklı...