26 / 04 / 2024

Çekme kat kanunu

Çekme kat kanunu

Binalarda yapımı söz konusu olan çekme kat imar affına girebilir mi? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Kat irtifakı olan ev depremde yıkılırsa ne olur?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak bir inşaat için mülkiyet hakkını temsil eden bir tür mülkiyet hakkıdır. Bu hak, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre irtifak hakkı olarak adlandırılır ve inşaat projeleri için çok önemlidir. Olası depremlerde de hangi hakları sunacağı merak ediliyor.

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

Konut aidatları sorununun tek çözümü kat mülkiyeti kanunun revize edilmesinden geçiyor!

Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerdeki aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti, İmar ve Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında inşa edilen binalar üzerinde belli ücretler karşılığında kuruluyor. İşte kat mülkiyeti harcı 2021..

Giriş katında oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Bu durumu değiştirmek için yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz... 

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında binalarda ortak yerlerin tüm masrafları bina sakinlerinden karşılanıyor. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve yeni hükümler geçerli olabilir.

Kat maliki her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahip mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir sitede yöneticiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda toplam oyların yüzde 3’ü sınırlaması var. Bir kişi en fazla 1 mi, yüzde 5 olan 12 mi, yüzde 3 olan 82 vekalet mi alabiliyoruz?' sorusunu yanıtladı.

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Çekme kat kanunu Haberi

Çekme kat kanunu

Çekme kat imar affına girebilir mi?

Çekme kat imar affına girebilir mi, sorusunun yanıtından önce "Çekme kat nedir?" ve "Çekme kat ne demektir?" gibi sorularınıza yanıt bulmak doğru olacaktır.


Çekme kat ne demek?

Çekme kat, çatı katı ile son kat arasında kalan, terasın tam orta yerinde bulunan, dört tarafı balkonla çevrili olan yapı tarzıdır. Çekme kat, yapının ön çizgisinden geri çekilerek yapılıyor.


3194 Sayılı İmar Kanunu çekme kat tanımı..

"Madde 2.02.- İnşa edildiği tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış çekme kattır. 2981 sayılı kanuna göre af kapsamına dahil edilerek aynen veya ıslah edilerek muhafazası mümkün olan çekme katlar da mevcut çekme kat kabul edilir."


Çekme kat imar affına girebilir mi?

Kat mülkiyetinde kaçak olarak yapılan inşaatın, imar affı yasasına göre tescil edilebilmesi için yapılan...