25 / 04 / 2024

Çekme kat yönetmeliği

Çekme kat yönetmeliği

Binalarda yapımı söz konusu olan çekme kat imar affına girebilir mi? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Umut Durbakayım: 15 kat yönetmeliği dönüşümün önünü tıkıyor!

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy’ün bazı bölgelerinde uygulanan 15 kat yönetmeliğinin kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını söyledi.

Site kat mülkiyeti yönetmeliği!

Site kat mülkiyeti yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik'te konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. İşte site kat mülkiyeti yönetmeliği metni..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

İzmir'deki binaların kat yüksekliği ne kadar olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak.

Antalya'da İmar Yönetmeliği eğitimi verildi!

Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından ortaklaşa, "Çizimlerle Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Uygulamaları" eğitimi toplantısı düzenlendi. Toplantıya mimar ve inşaat mühendisleriyle, sektör temsilcileri katıldı.

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Yazlık site yönetimi yönetmeliği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunan yapılarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, yazlık sitede yönetim nasıl oluşturulur? İşte yazlık site yönetimi yönetmeliği...

Çekme kat yönetmeliği Haberi

Çekme kat yönetmeliği

Çekme kat imar affına girebilir mi?

Çekme kat imar affına girebilir mi, sorusunun yanıtından önce "Çekme kat nedir?" ve "Çekme kat ne demektir?" gibi sorularınıza yanıt bulmak doğru olacaktır.


Çekme kat ne demek?

Çekme kat, çatı katı ile son kat arasında kalan, terasın tam orta yerinde bulunan, dört tarafı balkonla çevrili olan yapı tarzıdır. Çekme kat, yapının ön çizgisinden geri çekilerek yapılıyor.


3194 Sayılı İmar Kanunu çekme kat tanımı..

"Madde 2.02.- İnşa edildiği tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış çekme kattır. 2981 sayılı kanuna göre af kapsamına dahil edilerek aynen veya ıslah edilerek muhafazası mümkün olan çekme katlar da mevcut çekme kat kabul edilir."


Çekme kat imar affına girebilir mi?

Kat mülkiyetinde kaçak olarak yapılan inşaatın, imar affı yasasına göre tescil edilebilmesi için yapılan...