29 / 03 / 2024

Çekmeköy Metro keşif artışı

Çekmeköy Metro keşif artışı

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri projesi kapsamında, işin ilerleyişi esnasında işlevselliği artırmak için keşif artışı gerektiği belirtildi. Keşif artışına göre 112 milyon euro tutarında kredi gerekiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nagihan Yıldız tarafından kuruldu.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi. 9 istasyondan oluşan metronun kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sultanbeyli metrosu 2022'de açılacak...

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi Metrosu 2022'de tamamlanacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy- Sultanbeyli Metro Hattı’nın Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu’nu, 2022’ye yetiştirmek niyetindeyiz” dedi...

Çekmeköy Metro keşif artışı Haberi

Çekmeköy Metro keşif artışı

Plan Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun birlikte hazırladığı rapora göre, "Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri projesi kapsamında, işin ilerleyişi esnasında işlevselliği artırmak, mevcut alanları verimli şekilde kullanabilmek, hatların entegrasyonu, otopark ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, yapım güvenliğinin sağlanması gibi sebeplerle projenin kalan işlerinin bitirilebilmesi için keşif artışı gerektiği belirtildi. 564 milyon euro'luk tutara karşılık gelen işin tamamlandığı ancak metronun kalan kısmı için yüzde 19,99 oranında keşif artışı yapılması uygun bulundu. Keşif artışına karşılık gelen toplam '112 milyon euro tutarında kredi temin edilmesi' gerektiği belirtildi.


“BİTİRİLECEK DENİLEN TARİHİN ÜZERİNDEN 18 AY GEÇTİ"


İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 2012 yılındaki '20 kilometrelik Üsküdar-Çekmeköy metrosunu 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' sözlerini hatırlatan CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam "Aradan 18...