23 / 04 / 2024

çelik boru ihracatı

çelik boru ihracatı

Çelik boru sektörünün ihracatı 2014 yılında bir önceki yıla göre miktar bazında yüzde 4,9 artışla 1,95 milyon tona yükselirken, değer bazında yüzde 0,71 azalışla 1,62 milyar dolara geriledi

Çelik boru ihracatı 1,7 milyon tona ulaştı!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), bu yılın ocak-kasım döneminde Türkiye'nin çelik boru ihracatının yıllık yüzde 2,7 artarak 1 milyon 740 bin tona ulaştığını bildirdi.

Türkiye'nin çelik boru ihracatı 8 ayda 1 milyon 250 bin ton oldu!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) açıklamasına göre, Türk çelik boru sektörü, Ocak-Ağustos 2014 döneminde toplam ihracat miktar bazında yüzde 2,16 artışla 1 milyon 259 bin tona ulaştı.

Çelik boru ihracatı yılın ilk yarısında 1 milyon tona yaklaştı!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) verilerine göre, Ocak-Haziran 2014 döneminde çelik boru sektörünün ihracatı miktar bazında yüzde 4,43 artışla 961 bin ton olarak gerçekleşti.

Çelik boru ihracatı Mayıs ayında yüzde 53 arttı!

Çelik boru sektörü ihracatı Mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 53 artışla 203 bin ton, değer bazında ise yüzde 40 artışla 167 milyon 189 bin dolar olarak gerçekleşti.

Çelik boru ihracatı dört aylık dönemde İngiltere ve İsrail’e yüzde 100 arttı!

Türk çelik boru sektörü hem üretim hem ihracatta yakaladığı yükseliş trendini sürdürüyor. Sektörün ihracatı Ocak-Nisan 2014 döneminde miktar bazında 629 bin ton, değer bazında ise 541 milyon 432 bin dolar olarak gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde 403 milyon 812 bin dolarlık çelik boru ihracatı gerçekleşti!

Sektörün değer bazındaki ihracatı ise 403 milyon 812 bin dolar. Yılın ilk üç ayında en çok çelik boru ihracatı yapılan ülkeler ise Irak, İngiltere ve ABD olarak sıralandı.

Çelik boru ihracatı ilk 2 ayda yüzde 9,23 artışla 304 bin tona ulaştı!

Türkiye’nin çelik boru ihracatı, yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 9,23 artışla 304 bin ton, değer bazında ise yüzde 1,89 artışla 259 milyon 365 bin dolar olarak gerçekleşti...

Çelik boru ihracatı yüzde 43 artarak 176 bin tona ulaştı!

Sektörün Ocak ayı ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 43 artışla 176 bin ton, değer bazında ise yüzde 31 artışla 151 milyon 264 bin dolar olarak gerçekleşti...

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi!

2013 yılındaki 1,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye çelik boru sektörü, dünyanın en fazla çelik boru ihraç eden beşinci ülkesi olmayı sürdürüyor. Çelik boru ihracatında dünya beşincisi...

Mehmet Zeren: Çelik boru ihracatı 2013'te geriledi!

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, çelik boru üretiminin geçen yıl 4.25 milyon ton ile 2012 ile aynı seviyelerde kaldığını belirterek, "ihracat ise yüzde 7.2 azalarak 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

313 milyon dolarlık çelik boru ihracatı tehlikede!

Türk çelik sektörü, zor günler geçiriyor Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu Türkiye’nin de bulunduğu dokuz ülkeye yönelik olarak antidamping ve telafi edici vergi soruşturması başlattı.

Üretilen çelik boruların yüzde 41'i ihraç edildi!

Çelik boru sektörü bu dönemde ihracat pazarlarında yaşanan hareketlilik doğrultusunda; toplam 2,14 milyon tonluk üretiminin, yaklaşık yüzde 41'ini ihraç etti. İthal boruya vergi yok ama hammadde ithalatına var...

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

ABD'nin çelik kararı ihracatı hareketlendirecek!

TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, "Bu karar sektör için olumlu oldu. Bu indirimle ihracatımızın yeniden hareketlenmesi ve birkaç yüz milyon dolarlık ilave ihracat imkan dahilinde görünüyor" şeklinde konuştu...

Çelik ihracatı gerileyebilir!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, çelik ihracatının geçen yılki 21.4 milyon tondan 15-16 milyon tonlara gerileyebileceğini söyledi.

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Çelik sektörü 14,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Çelik ihracatçıları 2018 yılında hedef olarak belirlediği 19 milyon ton ihracata 11 ayda ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) verilerine sektör Ocak-Kasım döneminde yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon ton ihracat yapıldı.

Çelik ihracatı 10 ayda 12 milyar doları aştı!

Türkiye'nin çelik ihracatı, 2018 yılının 10 ayında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 35,2 artarak 12,4 milyar dolara yükseldi...

çelik boru ihracatı Haberi

çelik boru ihracatı


Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), Türkiye'nin çelik boru ihracatının 2014'te yıllık yüzde 4,9 artarak 1,95 milyon tona ulaştığını bildirdi. 


Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) açıklamasına göre; sektörün ihracatı 2014 yılında bir önceki yıla göre miktar bazında yüzde 4,9 artışla 1,95 milyon tona yükselirken, değer bazında yüzde 0,71 azalışla 1,62 milyar dolara geriledi. 


En büyük pazar konumundaki Irak'ta yaşanan sıcak gelişmeler sektörün ihracatını olumsuz etkilemesine karşın, Irak 2014 yılında en çok çelik boru ihraç edilen ülke olarak kayıtlara geçti. Söz konusu dönemde Irak'a yapılan çelik boru ihracatı yüzde 20 azalarak 348 bin ton düzeyinde gerçekleşti. 


Türk çelik boru sektörünün 2014 yılında Irak'tan sonra en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler ise sırasıyla ABD, İngiltere, Romanya ve İsrail oldu. Söz konusu dönemde ABD'ye yüzde 17 artışla...