26 / 04 / 2024

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi

2013 yılındaki 1,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye çelik boru sektörü, dünyanın en fazla çelik boru ihraç eden beşinci ülkesi olmayı sürdürüyor. Çelik boru ihracatında dünya beşincisi...

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Çekici ihracatında rekor! Yüzde 51 arttı!

Türkiye'den yapılan çekici ihracatında adeta rekor kırıldı. 2023’ün ilk 6 ayında 1 milyar 123 milyon 230 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirildi.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Otomotiv ihracatında lider değişikliği! Çin zirveye oturdu!

Otomotiv ihracatında dünya lideri değişti. Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı oldu. İşte detaylar...

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi Haberi

Çelik boru ihracatında dünya beşincisi

Türk çelik boru sektörü sahip olduğu üretim gücünü, ihracata ne oranda yansıtabiliyor? 

2013 yılındaki 1,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye çelik boru sektörü, dünyanın en fazla çelik boru ihraç eden beşinci ülkesi olmayı sürdürüyor. Çelik boru sektörü küresel ekonomik konjonktüre göre değişmekle birlikte üretiminin yaklaşık % 45'ini ihraç ediyor. Sektörümüzün yakın gelecekteki hedefi dünyanın en fazla çelik boru üreten ve ihraç eden 3. ülkesi olmaktır. 

Bunun yanında "2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde sektörümüz için belirlenen ihracat hedefi de 7,9 milyar dolardır. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının, hammadde tedarikçileri ve sektörle ilişkisi bulunan tüm sanayi kollarının birlikte etkili bir şekilde çalışması gerekmektedir. 


ÇEBİD'in çelik boru sektörü pazarını genişletmek adına önerileri nelerdir? 

Çelik boru sektörünün pazar profilini genişletmek için kamuya...