25 / 04 / 2024

çelik sektörü 2018

çelik sektörü 2018

Son dönemde inşaat malzemeleri, enerji fiyatları ve döviz kurunda yaşanan hızlı artışlar, inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Konut sektörünün 2021 karnesi!

Türkiye’nin inşaat ve gayrimenkul sektörü, 2018 yılından beri kur şoklarına ve son dönemde küresel yüksek enflasyonun ağır maliyet baskısına karşın, ülkemizin ihtiyacı olan bütün gayrimenkul türlerinde üretimi sürdürüyor. Sektörün önde gelen isimleri emlak piyasasını değerlendirdi.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

çelik sektörü 2018 Haberi

çelik sektörü 2018

Son birkaç ayda ekonomide büyüme hızı düştü, enflasyon arttı, yükselen döviz kurları şirketlerin borçluluk seviyesini yukarı çekti, değişen finansal dengeler vadelerin uzamasına ve iş yapış süreçlerinin sekteye uğramasına neden oldu. Önümüzdeki yıl da büyüme hızının düşmeye devam etmesi bekleniyor. Enflasyondaki tırmanış sürerken, kurların hala istenen seviyeye gerilememiş olması üretim maliyetlerini artırmaya deva: ediyor.

Bu tablo da tüm sektörleri kaygılandırıyor. Ancak mevcut durumla mücadele eden sektörlerin asıl kaygısı bir sonraki adımda işlerin daha da kötüye gidip gitmeyeceği...

Her sektör için iş yapmayı daha da zorlaştıracak kritik rakamlar söz konusu. Örneğin otomotiv sektörü için önümüzdeki yıl pazardaki satışların 250 binin altına düşmesi kötü senaryonun da ötesinde bir durum yaratacak. Sıfır araç pazarı birkaç yıldır 950 bin adetlerde iken bu yıl pazarın döviz krizi...