25 / 04 / 2024

Çelik sektörü 2019

Çelik sektörü 2019

ÇİB Başkanı Aslan, "Çelik sektörü yurt dışında karşı karşıya kaldığı korumacılık önlemlerine rağmen istikrarlı bir şekilde yoluna devam etti" dedi...

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Çelik sektöründe yatırım iştahı arttı!

Hurda fiyatlarının son günlerde birçok sebebe bağlı olarak gerilemesi ve geçen yılın son çeyreğinde çelik talebine yönelik yüksek talep, sektördeki yatırım iştahını artırdı. Şirketler modernizasyon ve ek kapasite yatırımı için harekete geçti. 

Çelik sektörü 2019 Haberi

Çelik sektörü 2019

Çelik İhracatçıları Birliği'nden (ÇİB) yapılan açıklamaya göre, birlik, geçen yıl tüm ürünlerde en çok ihracat yapan ilk üç çelik firmasına 27 Kasım'da Le Meridien Otel'de ödüllerini takdim etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Geçen yılda 16 farklı ürün kategorisinde ilk üçe giren 39 firma yer alırken, tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması HABAŞ Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş., İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş., ve ÇOLAKOĞLU Dış Ticaret A.Ş. oldu. 

Asil Çelik adına Fatma Tuba Yazıcı inşaat çeliği ve filmaşin kategorisinde Diler Dış Ticaret adına ve alaşımlı çelik kategorisinde ödül aldı. Sıcak yassı kategorisinde İskenderun Demir Çelik ve soğuk/kaplamalı yassı kategorisinde Ereğli Demir Çelik adına ödülü alan isim Başak Turgut oldu.

ÇİB Başkanı...