27 / 04 / 2024

Cennet koy sıkı koruma statüsünden çıkarıldı

Cennet koy sıkı koruma statüsünden çıkarıldı

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ’sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı.

Yereldeki en büyük sıkıntı şehri yeniden inşa etmek!

Yereldeki en büyük yapısal sıkıntının şehri yeniden inşa etmek olduğunu söyleyen İsmail Hakkı Edebali, "Toplumsal Toplumsal çeşitliliğimiz, genç nüfusumuz, jeopolitik konumumuz itibariyle Avrupa Birliğine çok da ihtiyacımız olmayabilir" diye konuştu.

Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor!

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

Vatandaş ev alırken ince eleyip sık dokuyor!

Bursa'nın değerlenen bölgeleri arasında gösterilen Mudanya-Burgaz'da birçok projeyi hayata geçiren Tugay İnşaat'ın ortaklarından Tugay Köse, halkın artık yeni bir daire alacağı zaman ince eleyip sık dokuduğunu söyledi.

Yeni ev alacaklar ince eleyip sık dokuyor!

Bursa'nın değerlenen bölgeleri arasında gösterilen Mudanya-Burgaz'da birçok projeyi hayata geçiren Tugay İnşaat'ın ortaklarından Tugay Köse, halkın artık yeni bir daire alacağı zaman ince eleyip sık dokuduğunu söyledi.

Kıbrısçık TOKİ başvuruları 5 Mart'ta başlıyor!

TOKİ Bolu Kıbrısçık'ta 5 adet konut açık satış yöntemiyle satılıyor. Daire fiyatları 63 bin 786 TL'den başlangıç gösteren projede konutların büyüklükleri 83,33 metrekare olarak tasarlandı.

Hasan Akgün: İstanbul 2015'te su sıkıntısı yaşamayacak!

Büyükçekmece Barajı’nda en düşük seviyelerde bulunan su seviyesi İstanbul’u etkisi altına alan karın erimesiyle birlikte doldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un 2015’te su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Adana'da yüksek konut fiyatları arsa sıkıntısına yol açıyor!

Adana’da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumunda fiyatların düşeceği belirtildi...

İzmir'de ahşap kent mobilyaları söküldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyon 138 bin liraya ihale ettiği Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Pasaport ile Konak Pier arasındaki 4 küçük meydana konulan kent mobilyaları daha 1 yıl geçmeden kullanılamaz hale gelince yerlerinden söküldü.

Rusya Sosyal Bilimler Akademik Enstitüsü Kütüphanesi yandı!

Rusya Sosyal Bilimler Akademik Enstitüsü Kütüphanesi yandı. 1 milyonu aşkın tarihi belge ve kitap kül oldu..

1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!

Kiralık ev bulmanın Milli Piyango'da büyük ikramiye kazanmak kadar zor olduğu 1982 yılında, konut sıkıntısı had safhaya girmiş. Konutları zamanında teslim edemeyen kooperatif yöneticileri ile üyeleri arasında sık sık anlaşmazlık oluyormuş.

2023 hedefi için enerjide kimlik sıkıntısı var!

Türkiye, 2023 yılı Enerji Verimliliği Strateji Belgesindeki hedeflere ulaşmada ‘Kimlik’ sıkıntısı yaşıyor. Yasal düzenleme ve resmi hedefler ortada ama tüketicilerde hala Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bilinci gelişmedi.

Gürsu'da altyapı sıkıntısı yaşanıyor!

Gürsu'ya bağlı Dışkaya ve Ericek mahallerinde olumsuz kış şartları nedeniyle alt yapıda sıkıntılar yaşanıyor. Dışkaya TOKİ ile köyden mahalleye dönüşen Ericek'te 1675 mesken ve işyerinde su, elektrik verilemiyor.

Ödemiş'te ulaşım sıkıntısı sürüyor!

Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tek aracı bile göremediklerini belirten vatandaşlar "Ödemiş üvey evlat mı, anlamıyoruz. Burada biz sıkıntı yaşarken, büyükşehir belediyesi ekiplerini yanımızda görmek isterdik" dediler...

Cennet koy sıkı koruma statüsünden çıkarıldı Haberi

Cennet koy sıkı koruma statüsünden çıkarıldı

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ’sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı. Genel Koruma statüsüne geçirilen bölgede jandarma karakolu kurulmasından sonra, fotoğraf çekmenin bile yasak olduğu ve teknelerin demirleyemediği koy tatilcilerin uğrak yeri haline geldi.


Gökova Körfezi’nin muhteşem manzaralı Okluk Koyu’nda ’Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu’ olarak inşa edilen köşk, Turgut Özal’dan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmadı.


CENNET KOYDAN KARELER

Yılda bir kez bile misafir ağırlamayan konutu, 17 er ve 3 rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı, 24 saat boyunca sıkı koruma altında tuttu. Koyda araçlı ve yaya jandarma ekipleri devriye gezdi. 


Bölgede duraklama yapan araçlar, koya denizden gelen tekneler uyarıldı. Fotoğraf ve video çekimleri askerler...