25 / 04 / 2024

Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere kentsel dönüşüm

Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere kentsel dönüşüm

İzmir'in Uzundere bölgesinde Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere ve çevresi için hazırlan kentsel dönüşüm planları yanlış hesaplandı. Yanlış hesaplama, İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde fark edildi.

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 2026’ya kadar 3 bin 500 bağımsız bölüm tamamlanacak! 

İzmir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları yerinde inceledi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

Tunç Soyer'den İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, kent genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Soyer, "Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'e damga vuracak" dedi.

İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclisi'nin 3'üncü oturumu yapıldı. Meclis oturumunda ise Uzundere'de yapımı planlanan 4'üncü etap kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı.

Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere kentsel dönüşüm Haberi

Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere kentsel dönüşüm

İzmir'in Uzundere bölgesinde Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere ve çevresi için hazırlan kentsel dönüşüm planları yanlış hesaplandı. Gözlem Gazetesi'nden Muzaffer Tunçağ'ın yazısına göre, yanlışlık İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde fark edildi.

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın (Ç&Ş.B) Karabağlar Uzundere’de 101 hektarlık boş alanda kentsel dönüşüm olduğu iddia edilen uygulamasını durdurdu. “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” atasözünü anımsadık hemen. Bunun şaibeli bir planlama olduğunu GÖZLEM’deki köşemizde birkaç kez yazmıştık. Anımsayalım:

Ç&Ş Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere ve çevresindeki 45 hektar için hazırladığı kentsel dönüşüm planlarını, verilen tüm sözlere karşın yıllarca beklettikten sonra onaylamadı. Onun yerine, yine bu bölgede 250 hektarlık bir alanı riskli alan ilan etti. Konutlar, orada yaşayanlarla bir uzlaşma olmadan, kat karşılığı elde edilecekti, süreci kendilerince kolaylaştırmak için yasal olmayan bir şekilde...