19 / 04 / 2024

cephe sağlıklaştırması

cephe sağlıklaştırması

1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda gerçekleştirilecek olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor. Bölgede 210 adet dükkânın cephe sağlıklaştırması yapılacak...

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Sağlıkla İlgili Bazı kanunlarda ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmeler sonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle ek ödeme tavan fiyatı değişiyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak. İşte detaylar...

Konya Karapınar'a 180 dükkan ve 80 konutluk yeni proje!

Konya'da hayata geçirilmesi planlanan sokak sağlıklaştırma projesinin detayları belli oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay proje hakkında önemli bilgiler verdi.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Çankırı Çerkeş'teki tarihi yapılar restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çankırı Çerkeş'te yeni çarşı, konut ve iş yeri projesi, yeni hayvan pazarı projesi, 4. Murat hamamı ve koruma alanındaki eski iş yerlerini sağlıklaştırma projelerine ilişkin çalışmaları yerinde inceledi.

Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da sokak sağlıklaştırma, kentsel dönüşüm ve sıfır atık projesinin çalışmalarına ilişkin incelemeler yaptı. Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatının bu ay başladığını söyledi...

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

Bitlis Dere Üstü Islah Projesi için yıkım başladı!

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Sokak Sağlıklaştırılması Projesi'nde yıkımı yapılan otelin enkazını inceledi.

cephe sağlıklaştırması Haberi

cephe sağlıklaştırması


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi mimariyi ortaya çıkarma hedefiyle başlattığı cephe yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor. Bölgede yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları öncesinde Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay ile çalışmalar için belirlenen ekip ön çalışmaları başlattı.

Yer teslimi yapıldı

Yapılacak olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay, cephe sağlıklaştırma çalışmaların birinci etabının ihalesinin yapıldığını söyledi. Aslay, 6 Şubat’ta yapılan ihalenin ardından 9 Mart’ta yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. Şu anda Çarşı Mahallesi ve 1. Anafartalar Mahallesi’nde ön çalışmalara başladık. Yüklenici firma da en kısa sürede çalışmalara başlayacak”...