25 / 04 / 2024

cerattepe kararı

cerattepe kararı

Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine haftada bir kere maden proje sahasına ziyaret etme izni verilmesini isteyen dilekçeye Artvin Valiliği yanıtı ‘yasak’ oldu.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cerattepe'de ÇED iptal davasına ret!

Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, ÇED Olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar verildi.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Cerattepe ÇED davası başladı!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe çevre davasında karar yarın verilecek!

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Cerattepe için verilen ÇED Olumlu raporuna iptal!

Danıştay, Cerattepe'de madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen 'ÇED Olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onadı.

Bilirkişi, Cerattepe ÇED olumlu kararına ilişkin rapor hazırladı!

Artvin Cerattepe’de 7 kişilik bilirkişi, teleferikle maden taşıma hesabını yanlış; toz emisyon senaryosunu eksik buldu. Blirkişi raporunda, bunlara karşın ÇED raporunda yer verilen önlemlerin yeterli olduğu görüşünü bildirdi.

Valilikten Cerattepe kararı!

Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine haftada bir kere maden proje sahasına ziyaret etme izni verilmesini isteyen dilekçeye Artvin Valiliği yanıtı ‘yasak’ oldu.

Kentsel dönüşüm yasasına kısmi iptal kararı!

Kentsel Dönüşüm yasasındaki kısmi iptal kararı kentsel dönüşümü etkilemeyecek. Vatandaşlarda kendi evlerini kendileri yenileyebilecekler...

İzmir'de ki Atatürk Caddesi vatandaş kararıyla kapatılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1. Kordon’un (Atatürk Caddesi) araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili uygulamanın sürdürülüp sürdürülmemesi kararını güzergah üzerinde ikamet eden vatandaşlara ve işyeri sahiplerine dağıtılacak anketlerin sonuçlarına göre karar

cerattepe kararı Haberi

cerattepe kararı

Artvin sakinlerinin maden proje sahasında herhangi bir işlem yürütülüp yürütülmediğine ilişkin endişeler taşıdığını, bu endişeleri gidermek için Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine haftada bir kere maden proje sahasına ziyaret etme izni verilmesini isteyen dilekçeye Artvin Valiliği yanıtı ‘yasak’ oldu. Valilik Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine, “Denetim yetkiniz yok” yanıtını verdi. Yani Artvin Valiliği, Cengiz Holdinge maden proje sahasında 60 kişilik silahlı güvenlik birimi kurma iznini verdiği gün, kentteki örgütlere Cerattepe yasağı koymuş oldu.


Silahlı güvenlik izni verildiği gün Cerattepe yasağı


Artvin-Cerattepe’de gerçekleştirilmek istenen maden projesine ilişkin yargı süreci sürerken, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş. Murgul İşletmeleri ekipleri Şubat ayında iş makineleriyle bölgeye girmek istemiş, günler süren direnişin ardından dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun da devreye girmesiyle, “Hukuki süreç bitene kadar sahada hiçbir çalışma olmayacak”...